Ikväll är det premiär för min del i nya studion, ni har kanske sett att det är lite annorlunda och nytt den här säsongen i Go’kväll?

TV-huset hade ju blivit sjukt så alla människor och produktioner har flyttat därifrån och nu sänds den allra sista säsongen av Go’kväll från Umeå från en annan studio. Det har vart så roliga år tillsammans med er alla och jag kommer sakna både er och kollegorna på SVT. Men nu kör vi de sista programmen och jag ska dela recept som jag hoppas ni ska gilla. Ni får gärna ge tips vad ni önskar här nedan. Ikväll kommer Stefan Sundström och gästar och förutom det så ska det pratas skägg för det är skäggdagen. Vi kommer få se en mästare i skägg in action, en skäggmodell och Beppe styr skutan med redaktör Anna. Men det är även svampens dag och den är ju som finast nu så jag har fokuserat på det.

Här hittar du kvällens recept Marry me Mushrooms eller som he het på min dialekt: Svampgryta. Det är ursprungligen en kycklingrätt som sägs vara så god att man int ska servera den till vemsomhelst 😀 Jag har gjort den vegetarisk och saknar int kycklingen alls. Om man önskar mer protein så går det bra med tex färdigkokta kikärtor eller bönor. Serverade den med pasta, men det går bra med potatis, rostade rotfrukter, grönsallad, ris, you name it!

Tack Ulla och Svamp i norr som hjälpte mig hitta svamp i Nordmalingsskogen, det krävs proffs här för det i år.

Också hade jag med lite olika grönsaker, nyskördade direkt från Vännäsby! Denna Spigarello tex. Smakar som en korsning mellan Broccoli och Svartkål. Du kan ta det du gillar här, eller hoppa över den helt, men jag gillar ju grönsaker, se det som inspo! 😀

Tack Lena För att jag får hälsa på i eran ljuvliga trädgård i Vännäsby och träffa Er, era ankor, höns och odlingar!

Till efterrätt gjorde jag en enkel bräck med färska bär och mörk choklad. Här hittar du receptet på den.

Så enkelt och mysigt höstpyssel. Bären plockade jag tidigare i veckan, de håller sig bra i kylen.

Så är det bara att bryta sig en bit och njuta. Jag brukar förvara dem i bitar i frysen.

Och om du vill chatta med mig direkt, så är det bara att kolla på play och ställa frågor så svarar jag på det jag hinn direkt.

Varmt välkomna att hänga med oss 18.15 i ettan och Trevlig helg allihopa!

Dela inlägget på:

1 reaktion på ”Marry me Mushrooms-Krämig svampgryta”

  1. Välkommen i rutan ska bli så mysigt. Regn hos oss så det passar jättebra. Vill samtidigt passa på och hälsa alla Trevlig helg 🙋‍♀️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Vill du få inspiration direkt till inkorgen?

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev och få recept, säsongstips och matinspiration.

Rulla till toppen