Värmande äppelcider

Igår hade vi ordnat en liten skördefest i Go’kväll. Jag lagade pumpa och fixade vitlöksbröd och en varm äppeldricka. Här hittar du alla recepten. Äppeldrickan var mer som inspiration, så jag hade inte gjort recept till den, men nu har jag fixat det.

Värmande äppelcider, 4 port

1 l äppelcider 

1 kanelstång

1 liten bit ingefära, skivad

1 citron, skivad

1 äpple, skivat

mynta

Värm cider, kanel och ingefära i en kastrull. Låt stå och dra minst 15 minuter. Värm upp igen, lägg resterande ingredienser i en tekanna, häll cider ovanpå. Servera direkt eller häll upp på termos. Om du önskar kryddigare smak så låter du den stå ett tag och värmer på igen innan servering. Jag brukar lämna kvar kryddorna i termosen så fortsätter de att ge smak.

Det var lite fart och fläkt igår, ingefäran flög ur händerna på mig och kniven fastnade. Precis som det kan vara i köket 🙂

Dela inlägget på:

7 reaktioner på ”Värmande äppelcider”

  1. Missade go’kväll igår. Måste titta ifatt för det vill jag inte missa. Och vilken rolig höstdryck du komponerat. Tack! Den ska jag komma ihåg till ruggigare tider.
    24 grader här i Östergötland idag. Vi plockade en dryg liter lingon på hundpromenaden nyss. I bajspåsar som vanligt. Många bäckar små.

    Ha det fint oavsett temperatur 🍁!

  2. Tack för en underbar sändning i onsdags. Allt du gör är så levande och naturligt man blir varm långt in i hjärtat. I morgon är det höstdagjämning och jag önskar er alla en härlig helg. Själv ska jag ta upp pären. Det verkar bli soligt men det kan bli kallt. Snö på väg 🌨️ Kram på er 🥰

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top