Det här receptet återkommer jag ofta till. Såväl utomhus som inomhus.
Hot eller not?
Ett par kryddstarka, torkade ölkorvar sätter smak på såsen. Du väljer hur het du vill ha den genom vilken korv du använder och om du verkligen gillar hetta så toppar du med torkade chiliflakes.
Det är nåt med ost & spagetti, visst är det det?
Jag toppade med fetaost men det går lika bra med en riven, lagrad hårdost. När osten smälter ner i grytan på spagettin bildas någon sorts smakmagi som om en hade lagat mat i flera timmar, men egentligen hade man allt i en kastrull och bara kokade hela kalaset. Det är nåt när spagetti möter ost. Det blir krämig, smält ost och såsen förenar alltihop. Som en värmande kram.
Hållbara grönsaker
De här råvarorna är sånt jag tar med mig ut i skogen för att de klarar transporten i ryggsäcken och har bra hållbarhet. Som vanligt med mina recept så kan du använda dina favoritgrönsaker istället.
Korv- & spagetti i tomatsås med fetaosttopp, 6-8 port
600 g spagetti
3 ölkorvar, i bitar
3 burkar krossade tomater
1 ask körsbärstomater (eller på burk)
1 purjolök eller 2 röda lökar, skivade
5 morötter, i bitar
2 grönsaksbuljongtärningar
5 stjälkar grönkål, riven
300 g fetaost, smulad
salt, chiliflakes, basilika (torkad eller färsk)
Såhär gör jag:
- Lägg samtliga ingredienser utom kål och fetaost i grytan. Slå på vatten så att det täcker spagettin.
- Låt koka tills pastan är al dente, det tar ca 10 minuter men varierar mellan olika varumärken så läs på paketet och provsmaka 🙂 Rör om under tiden, tillsätt kålen mot slutet. Smaka av med salt och chiliflakes. Toppa med fetaost.
Visst är det enkelt?
Jag använder torkad spagetti för att det är mest praktiskt och har gjort receptet för den.
Glutenfria alternativ
Nu finns ju så många olika pastasorter så det är lätt att anpassa bara att byta ut till de som är gjorda på baljväxter eller glutenfritt mjöl om någon inte tål vetemjöl.
Tips: Rensa kylen och låt fantasin komponera efter just din smak! (och det du råkade ha hemma redan) sparar både klimat och plånbok.