Energibars med blåbär & pumpakärnor

Vårvinter är utflyktstider och det bästa med utflykt är väl ändå picknick 🙂

Men ibland kanske väder och vind gör att det passar bättre med något snabbt på fickan och då är de här perfekta! De funkar även som fika, jättegoda till en kopp kaffe, te eller varm choklad. jag säger inte att de köpta är dåliga. Men de kan vara ganska dyra och du kanske redan har ingredienserna hemma?

Här kommer ett favvorecept.

MÜSLIBARS med blåbär, kanel & vanilj, 8 stycken
3 dl blåbärsmusli
3 dl mandelmjöl
1 dl pumpakärnor
3 msk chiafrön
2 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
1,5 dl jordnötssmör
2 msk kokosolja
4 msk honung eller sirap
2 äggvitor
Topping: 2 msk pumpakärnor

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Blanda samtliga torra ingredienser. 

3. Värm jordnötssmör, kokosolja och honung och blanda ner det. Tillsätt äggvitorna och blanda väl.

4. Tryck ut smeten i en liten, bakpappersklädd form, cirka 20×10 cm – det går lättast med lätt fuktade händer. Strö på pumpakärnor och tryck till.

5. Grädda mitt i ugnen tills ytan är gyllene, det tar cirka 30 minuter. 
Låt svalna något och skär i bitar

Har du provat göra egna energibars? Vad tyckte du?

Dela inlägget på:

4 reaktioner på ”Energibars med blåbär & pumpakärnor”

    1. Hej!
      Du kan ta andra frön tex psylliumfrön, sesamfrön eller solroskärnor. Mandelsmör funkar jättebra istf jordnötssmör!
      Och något annat fett, tex smör istf kokosolja.
      Hoppas det hjälper med tipsen!

  1. Har inte testat att göra egna men får nog göra det för det verkar ju inte så svårt.
    Ha en fin lördagskväll alla mina vänner här.🤗

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top