Om Halkbanan är min go to dessert utomhus, så är souvas eller kebab varmrätten.
Genvägar i uteköket
Att diska och tvätta händerna kan vara lite knepigt utomhus, beroende på vars en är och årstid. Lägg till att det ska gå snabbt och resultatet blir att antingen förbereda hemma eller köpa halvfärdigt. Som tur är så finns det riktigt bra råvaror som är färdiga att tillaga.
Publikfavorit
Det här blir alltid succé. Faktiskt. Säkert kort. Hittills iallafall. Jag har gjort många varianter, allt från veg med halloumi, svamp och pulled veg till souvas, rökt renkött.
Räcker till många
Fördelen med det här är att det går relativt enkelt att laga till många. Och det behöver inte kosta jättemycket, beroende på vilka råvaror en väljer.
Jag kör nästan alltid på färdighackade grönsaker nuförtiden. Färska eller frysta. Förutom på hösten när jag kan använda lokalt odlat.
Kebab med orientdressing, 4 portioner
700 g färdigskivade kebab eller pulled veg/kött eller souvas
700 g grönsaker, hackade
2 röda lökar, skivade
8 mjuka tortillabröd
2 dl färdig orientdressing
övriga tillbehör: salladsblad, riven ost-du väljer!
Valfri smaksättning: Sambal, soja, salt, vitlök, peppar, kebabkrydda, sweetchilisås
olja eller smör till stekning
Såhär gör jag:
Hetta upp stekhällen och woka kebab i olja, rör om och tillsätt grönsaker och lök. Smaka av med dina önskade kryddor.
Servera med bröd och dressing. Kanske har du fler tillbehör du vill ha med också 🙂
Det bästa är när jag får laga souvas, jag skivar det halvfruset så går det enklare att få fina skivor.
Restfest
Passa på att tömma kyl och frys på vägen. Det mesta går att ha i en wok!
Ps. Allt det här går precis lika bra att laga på spisen inomhus.
4 reaktioner på ”Kebab med orientdressing”
Ser ju så jättegott ut..
Tack Barbro!
Hoppas du har en fin dag, har ni också sol?
Nej,här nere i Lidköping är det grått och trist-men blir på bättre humör när man läser allt gott som du bjuder på.
Men åh, Tack Barbro!
Sol till dig!