Kebab med orientdressing

Om Halkbanan är min go to dessert utomhus, så är souvas eller kebab varmrätten.

Genvägar i uteköket

Att diska och tvätta händerna kan vara lite knepigt utomhus, beroende på vars en är och årstid. Lägg till att det ska gå snabbt och resultatet blir att antingen förbereda hemma eller köpa halvfärdigt. Som tur är så finns det riktigt bra råvaror som är färdiga att tillaga.

Publikfavorit

Det här blir alltid succé. Faktiskt. Säkert kort. Hittills iallafall. Jag har gjort många varianter, allt från veg med halloumi, svamp och pulled veg till souvas, rökt renkött.

Räcker till många

Fördelen med det här är att det går relativt enkelt att laga till många. Och det behöver inte kosta jättemycket, beroende på vilka råvaror en väljer.

Jag kör nästan alltid på färdighackade grönsaker nuförtiden. Färska eller frysta. Förutom på hösten när jag kan använda lokalt odlat.

Kebab med orientdressing, 4 portioner

700 g färdigskivade kebab eller pulled veg/kött eller souvas

700 g grönsaker, hackade

2 röda lökar, skivade

8 mjuka tortillabröd

2 dl färdig orientdressing

övriga tillbehör: salladsblad, riven ost-du väljer!

Valfri smaksättning: Sambal, soja, salt, vitlök, peppar, kebabkrydda, sweetchilisås

olja eller smör till stekning

Såhär gör jag:

Hetta upp stekhällen och woka kebab i olja, rör om och tillsätt grönsaker och lök. Smaka av med dina önskade kryddor.

Servera med bröd och dressing. Kanske har du fler tillbehör du vill ha med också 🙂

Det bästa är när jag får laga souvas, jag skivar det halvfruset så går det enklare att få fina skivor.

Restfest

Passa på att tömma kyl och frys på vägen. Det mesta går att ha i en wok!

Ps. Allt det här går precis lika bra att laga på spisen inomhus.

Dela inlägget på:

4 reaktioner på ”Kebab med orientdressing”

  1. Nej,här nere i Lidköping är det grått och trist-men blir på bättre humör när man läser allt gott som du bjuder på.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top