Nyttigt påskgodis
Nyttigt påskgodis, finns det?
Ja, eller hyfsat nyttigt iallafall. Jag gjorde en snabb undersökning och det visade sig vara intressant för flera, så här kommer receptet 🙂
Jag har testat det i smakpanelen som var förtjusta och ville ha det som mellis varje dag.
Du bestämmer storleken
Jag gjorde lite mindre bitar, så kan en ta fler 🙂
Här har jag skurit bitarna som ”bars” men du kan även klicka ut smeten i portionsformar. Då brukar jag använda små muffinsformar.
Prisvärd karra
När matpriserna rusar så ville jag göra något på det som redan kunde finnas hemma. Både chokladen och riset var prisvärt ändå, när jag kollade på mataffären. Det blev mycket godis för pengarna. Här har jag toppat med kokos, torkad frukt och pistasch, men du kan byta ut det mot annan torkad frukt/bär och nötter.
Risbräck är ett klassiskt göra hemma-godis. Har ni testat?
Risbräck, 1 liten form
200 g choklad
5 dl puffat rostat ris
topping: kokos, nötter, torkade bär & frukt
Såhär gör jag:
- Smält chokladen, rör ner ris och tryck ut i bakpappersklädd avlång form.
- Jämna till ytan och strö på garnityr. Låt svalna, ställ i kyl.
- Skär i bitar.
Variera smaksättningen
Om du önskar kan du krydda smeten med din favvokrydda tex kardemumma, eller röra ner en klick jordnötssmör.
Nu ska jag jobba vidare med nästa veckas jobb, hur har ni det och vad gör ni idag?
Ps. Har du något tips på nyttigare påskgodis?
3 reaktioner på ”Rischokladbräck med bär & pistasch”
Pingback: Citron- & kokosbrigadeiros - Susannes Skafferi
Vilken choklad är bäst?
Måste det vara hög % du vet vad jag menar, tänkte om vanlig god Marabou blir kladdig?
Hejsan!
Jag brukar ta minst 60% men det går bra med alla % så välj den som du tycker om och passar plånboken.