Rischokladbräck med bär & pistasch

Nyttigt påskgodis

Nyttigt påskgodis, finns det?

Ja, eller hyfsat nyttigt iallafall. Jag gjorde en snabb undersökning och det visade sig vara intressant för flera, så här kommer receptet 🙂

Jag har testat det i smakpanelen som var förtjusta och ville ha det som mellis varje dag.

Du bestämmer storleken

Jag gjorde lite mindre bitar, så kan en ta fler 🙂

Här har jag skurit bitarna som ”bars” men du kan även klicka ut smeten i portionsformar. Då brukar jag använda små muffinsformar.

Prisvärd karra

När matpriserna rusar så ville jag göra något på det som redan kunde finnas hemma. Både chokladen och riset var prisvärt ändå, när jag kollade på mataffären. Det blev mycket godis för pengarna. Här har jag toppat med kokos, torkad frukt och pistasch, men du kan byta ut det mot annan torkad frukt/bär och nötter.

Risbräck är ett klassiskt göra hemma-godis. Har ni testat?

Risbräck, 1 liten form

200 g choklad

5 dl puffat rostat ris

topping: kokos, nötter, torkade bär & frukt

Såhär gör jag:

  1. Smält chokladen, rör ner ris och tryck ut i bakpappersklädd avlång form.
  2. Jämna till ytan och strö på garnityr. Låt svalna, ställ i kyl.
  3. Skär i bitar.

Variera smaksättningen

Om du önskar kan du krydda smeten med din favvokrydda tex kardemumma, eller röra ner en klick jordnötssmör.

Nu ska jag jobba vidare med nästa veckas jobb, hur har ni det och vad gör ni idag?

Ps. Har du något tips på nyttigare påskgodis?

Dela inlägget på:

3 reaktioner på ”Rischokladbräck med bär & pistasch”

  1. Pingback: Citron- & kokosbrigadeiros - Susannes Skafferi

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top