Sötsyrlig rödkålssallad

En grej jag verkligen gillar är att ha en sallad färdig i kylen som jag kan ställa fram redan innan middagen. Den här rödkålssalladen är SÅ god, saftig och smakrik. Kål mättar bra också och innehåller massor av vitaminer och annat nyttigt.

Kålpriset

Så var det ju det med kålpriset. Vi har pratat mycket om grönsakspriserna på sistone. Det har blivit så att vi får ännu mer anpassa vad vi lagar efter vad vi hittar för prisvärda råvaror på affären. Kål har ökat mycket i pris MEN ibland är den på kampanj och den håller väldigt bra så passa på att köpa ett huvud då.

Kåltoleransen

Endel personer tål inte kål så bra eller att det påverkar något tillstånd. Om det är så, så kan du använda samma recept och bara kastbyta ut den mot tex morötter.

Sötsyrlig rödkålssallad

0,5 litet rödkålshuvud
0,5 purjolök
o,5 dl äppelcidervinäger
1 msk honung
0,5 dl matolja
0,5 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar eller sambal oelek

Såhär gör jag

Strimla kålen, skölj i vatten och låt rinna av. Skiva purjon, blanda ihop samtliga ingredienser.

Förvara salladen i kylen.

Jag gör ofta den här salladen på en höft. Ibland blandar jag i strimlade morötter också. När paprikan inte kostar en miljard så är det också gott och vackert att att ha i.

Dela inlägget på:

6 reaktioner på ”Sötsyrlig rödkålssallad”

  1. Hej Mikaela!
   Jag med 🙂
   SÅ gott!!
   Hållbarheten är så beroende av hygien och temperaturer mm men minst en vecka.
   Den liknar en 3-veckorssallad, men jag brukar vilja använda den innan dess.

 1. Jag gör en liknande rödkålsallad, använder (förrutom strimlad rödkål) hackad vårlök (smakar lite sötare), natives bio solrosolja (mums), valnötsvinäger, salt och nymahlen vitpeppar. Precis innan servering adderar jag hackade valnötter. Så Gott

  Är så glad över din Blogg också
  Liebe Grüße Maria

 2. Tack för dessa hållbara sallader vinterhalvåret. Efter tips från den yngsta generationen gör vi veckosallad på vitkål, morötter o äpple. Vanlig vinägrett med markattas äppelcidervinäger m.m. Finns svenska Ingrid Marie-äpplen fortfarande i butik här. Så glad för det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top