Caesarsallad & TV

Ikväll gästar jag Go’kväll och lagar en favvorätt- Caesarsallad!

Här hittar du receptet

Jag och våran redaktör Anna Snäll tänkte att det kanske kunde passa såhär på vårkanten.

Jag hade med en enkel dessert också, mest som ett förslag kanske att ta med ut på tur eller njuta hemma.

Här hittar du receptet på min Banoffee i glas.

Det är en sån god kombo och bara 5 råvaror, sedan kanske en vill garnera med nåt också. Jag hade Dajm och hallon.

Hur har ni det med våren där ni är? Har ni varit ute, sett några blommor? tagit fram grillen?

Ha en jättefin kväll alla som läser det här!

Dela inlägget på:

8 reaktioner på ”Caesarsallad & TV”

  1. Hej Susanne 👋😊!

    Har just tittat på dig i Gokväll, så jättegott det såg ut, jag blev hungrig fast jag inte har någon matlust alls för jag ligger till sängs i feber, har inte haft förkylning på tre år men nu slog det till ordentligt.

    Efterrätten du hade gjort var fiffig, lättgjord och säkert jättegod den också!

    Våren… nja… du vet hemma på vår gata i stan…😅… nu bor jag visserligen ca 100 km norr om Vasa men här är det inga vårblommor framme ännu och åtminstone hos oss är det för mycket snö i trädgården för att ta fram grillen på terrassen, men
    snötäcket minskar för varje dag så om det kommer lite regn på dethär, som de lovat nästa vecka, så då har vi nog barmark och får börja spana efter vårblommor småningom.

    Jag önskar dig och alla andra här en fin fortsättning på veckan!

  2. Annelie Ekblad

    Hej Susanne.Ser inte ut som det är samma marinad till räkorna som du gjorde ikväll.Du hade ju citrongräs i marinaden.//Annelie

    1. Hej Annelie!
      Tack för att du sa till, det hade fallit bort i receptet, jag brukar ha det när jag har tillgång till det eller istället för limeskal.
      Vi skriver in det imorgonbitti, 2 stjälkar, krossade ska det vara.
      Susanne

  3. Gubben ropade igår när han sett Östnytt klart: Det är Susann på tv nu! Han känner mig. Såg jättegott ut!

    Här i Östergötland är det alldeles blå-lila i blåsippebackarna nu. Så otroligt vackert. Även vitsipporna har startat i i veckan. Har en bukett på köksbordet. Två skira blåsippor står där tillsammas med alla vitsippor och förgyller vårbuketten ytterligare. Vi får plocka blåsippor här men brukar bara ta in enstaka så här i starten. Finast är att se mångfalden av dom ute i deras rätta miljö. Så många olika skiftningar och nyanser av färger det finns av just blåsippan. Från blåa/lila/rosa/cerise/vita/strimmiga/ljusa/mörka. Helt fantastiskt! Måste ut och beundra vårens första vilda blommor så gott som varje dag om jag har möjlighet. Ska bli 18 grader här i dag. Man tror knappt det är sant.
    Fin vår vänner
    ☀️🦋🌿🐝⚘🐞🍀🐜💛

    1. Hej Ami!
      Men åååh! vad gulligt, han vet att vårat gäng är viktigt för oss!
      Och vad roligt att du gillade maten!
      Så underbart det låter, jag minns synen när jag gick till jobbet genom parken bakom Ekoxen i Linköping. Trodde inte mina ögon.
      18 grader?! Ja, det blir perfekt med blompromenad då, här har vi snö men ändå ganska varmt. För att vara här 😀
      Fin vår allihopa!

  4. Kerstin Eklind

    Hejsan! Vad kan man ersätta sardeller med i recepten? Jag är allergisk mot fisk och jag måste vara väldigt strikt för att inte svullna igen i halsen.

    1. Hej Kerstin!
      Jamen jag förstår.
      Det går jättebra att använda enbart kapris, inga problem!
      Jag tror jag pratade om det i programmet, men minns inte riktigt.
      Vissa recept är helt utan sardeller.
      Hoppas du tycker om salladen 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top