Cookiebitar med brynt smörfrosting

Här kommer receptet på cookiebitarna som Clara testade i våran live i söndags. Älskar att baka i långpanna, det räcker till många och är smidigt. Jag kommer att uppdatera med nya bilder så fort de är klara.

Brynt smör i frosting?

Ja, det ger en ny smakdimension av kola och nötighet. Jag färgade den ljust rosa med rosa geléfärg som jag köpte på mataffären.

Botten

225 gram smör, mjukt

225 g strösocker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

250 g vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

Frosting

125 gram brynt smör

150 g florsocker

1 tsk vaniljsocker

120 g naturell färskost

ett par droppar karamellfärg

1 .Sätt ugnen på 175 grader vanlig värme.

2. Rör smör och socker smidigt. Tillsätt ett ägg i taget.

3. Sikta ner resterande ingredienser och blanda ihop till en deg.

4. Tryck ut degen i bakpappersklädd långpanna ca 25×30 cm.

5. Grädda tills botten börjat få färg i kanterna men ännu är mjuk i mitten. Det tar cirka 20 minuter. Låt svalna

6. Gör frosting: Bryn smöret, låt det svalna helt i rumstemperatur. Vispa ihop samtliga ingredienser ett par minut med elvisp. Färga den om du vill med karamellfärg.

7. Bred frosting på den kalla botten, strö på strössel.

8. Ställ i kyl tills den stelnat, skär i bitar. Det går lättast om kakan stått i kylen över natten.

Dela inlägget på:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top