Egen Energimix

Välkommen till en ny vecka här på bloggen och välkommen våren!

Idag vill jag tipsa om 3 av mina favvoenergiblandningar att ha med ut på tur. Ja, det behöv int vara på tur, det funkar lika bra i bilen eller hemma, på väg till träningen eller när en hämtar hungriga familjemedlemmar tex från skolan. Det är mitt bästa knep för att undvika matilska. Lätt att bära med sig, blir int förstört i första taget.

Förvaring av nötter

Ett tips först bara. Förvara alltid nötter svalt, lufttätt och mörkt. De fina fetterna i nötterna är känsliga och på så sätt behåller de sin kvalité bättre. Endel har dem i frysen, jag har dem i kylen men det beror på vars det finns plats 😀

OM du köper nötter som smakar konstigt/härsket så lämna tillbaka dem till butiken. Som ni säkert sett så är det inte alltid optimala förvaringsförhållanden i butik. Jag brukar köpa nötter och torkad frukt på Umeå ekobutik. De har på lösvikt och man får smaka om man kommer dit. Så kan man ta med sina egna burkar om man vill och undvika onödiga förpackningar.

KAKAO & TRANBÄR

200 g mörk choklad, i bitar
1 dl kakaonibs (krossade kakaobönor) 
200 g torkade tranbär
200 g sötmandel
100 g salta pistaschkärnor

Lägg samtliga ingredienser i en påse och blanda ihop. Klart! 

PAPAYA & PUMPA

100 g russin
100 g torkade äpplen
100 g torkade tranbär
100 g torkad papaya
100 g torkade mullbär
50 g kokostärningar eller -chips, torkade 
100 g pumpakärnor

Lägg samtliga ingredienser i en påse och blanda ihop. Klart! 

ÖLKORV & ROSTAD MAJS

100 g ölkorv, i bitar
200 g rostad majs/kikärtor/bondbönor
200 g bbq-mandlar eller nötter du gillar 
100 g gröna russin

Lägg samtliga ingredienser i en påse och blanda ihop. Klart! 

Obs! kom ihåg att inte spara för länge eftersom det är en köttprodukt i.

Har du något annat tips på energimix eller sånt som en lätt kan ha med som mellis?

Berätta gärna för oss nedan!

Dela inlägget på:

2 reaktioner på ”Egen Energimix”

  1. Den där med choklad och tranbär får jag nog testa snart..
    har allt utom kakaonibsen hemma.
    Ha en fortsatt fin onsdag🌞

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top