Glad Valborg!

Kikar in och önskar er alla en härlig valborgsmässoafton från mig i Piteå 😀

Här är traditionen majbrasa, musik och kanalsim. Japp, en simtävling i kanalen rakt genom stan. Uppfriskande att simma i isvatten 😀

En och annan grillad korv också blir det.

Brukar ni grilla korv på valborg? Vad har ni till isåfall? Eller har ni någon annan mattradition?

Berätta gärna för mig om ni vill och orkar 🙂

Den här årstiden är både vårvinter och vår i Norrbotten, men int är det nå blommor direkt även om det finns en och annan tapper pensé här och där i stan. Vid Stadskyrkan var det barmark, eller ja, bara några snöhögar här och där, men inga knoppar här int. Piteå kyrka är så fin, både inne och utifrån. Så nu vet ni hur långt våren har kommit här…

Glad valborg alla vänner här! Hoppas ni har en jättefin helg!

Dela inlägget på:

6 reaktioner på ”Glad Valborg!”

 1. Min mamma brukade göra jättegod Bœuf bourguignon, I år när jag tog över firandet gjorde jag kalops! Men ska nog våga mig på Bœuf bourguignon nästa år. Efterätt brukar variera men ofta någon glassbomb eller något syrligt som citron- och marängpaj.

 2. Glad 1 Maj 🌞 Jag bjöd min väninna på din citron/squashpaj med lite småplock till. En god vildsvinskorv, skinka och några goda ostar inköpta på Jazzköket i Östersund. Sedan gick vi och lyssnade på våra män som sjöng in våren med sin kör. Ha en härlig dag 🌼🌼🌼

  1. Hej Kristin!
   Tack! Det låter som en magisk kväll! Och Jazzköket är ju en favorit för mig också 😀
   Härlig förstamajdag till dig och alla som läser det här!

 3. Hej Susanne 😊! Hoppas du haft en fin helg! Min helg har varit fin även om det ligger snö kvar i trädgården och det snöslaskade igår på morgonen. Vi trotsade vädret och grillade där ute på terrassen iklädd vinterkläder. Det blev grillad korv och majs samt potatissallad enligt ditt recept (mums 😋👍) och till efterrätt kaffe med kärleksmums. Så enkelt men så gott 😊! Man ska inte tjorva till det som du brukar säga 😀!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top