Smaskiga smoothieskålar

De här fräscha, fruktiga skålarna är fulladdade med vitaminer och annat gott. I veckan blev det krämig smoothieglass, även kallad nana ice cream (bananglass) på menyn härhemma, toppad med knapriga nötter, fröer och annat gott. Så mysigt att göra både vardag och helg.

Vad är det för måltid?

Den här favoriten funkar till mellis, fika, brunch eller frukost, men även som nyttigare efterrätt.

Vilka råvaror behöver man?

Frysta bär

Fryst frukt

Yoghurt (endel föredrar kvarg istället)

Ev smaksättare tex vanilj och om du vill söta med tex honung

Topping tex kokosflakes, müsli, nötter

Inga konstigheter.

Banan som bas

Jag använder ofta fryst banan och mango som bas, sedan har jag i blåbär, vinbär eller hallon, turkisk/grekisk yoghurt och en gnutta vanilj. Jag föredrar att köpa halvgröna bananer och frysa in dem då de fortfarande är lite omogna. Då är de maximalt bra för att mata de goda bakterierna i magen. Med det sagt, blir bananer övermogna-frys in och använd de också. Det blir sött och gott!

Garneringen

Att dekorera dem fint är det som verkligen lyfter den här rätten. Här hade jag bär, kokosflakes, pistaschkärnor och skivad mango som jag rullade ihop till rosor på de rosa hallonskålarna och mangoskålarna toppade jag med hallon, blåbär, granatäpplekärnor, pekannötter, pumpakärnor och honung.

Susannes Smoothieskål, 1 skål

150 g fryst frukt i bitar & bär

2 dl yoghurt

Mixa ihop i matberedare. Häll upp i skål och garnera.

Tips!

Frys in skålen innan om det är varmt, så håller den sig kall längre.

Kan man förbereda?

En liten stund kan den färdiga skålen stå i frysen, men sedan blir den stenhård. Det går att äta den, men man får ta fram den i god tid.

Men det tar å andra sidan bara en minut att plocka fram råvaror och mixa ihop. Så det är mitt bästa tips. Den blir ljuvligt krämig!

Ha en fin helg allihopa, Glad Valborg på er!

Dela inlägget på:

8 reaktioner på ”Smaskiga smoothieskålar”

  1. Vilka härliga smoothies 😊! Man får så många bra recept här på din blogg, tack, tack, tack ♥️! Jag vet att jag nämnt det förr men jag vill upprepa det igen: dina bilder är så fantastiskt fina, färgglada och läckra, de inspirerar verkligen till att pröva dina recept 😍🥰👍!
    Stor kram 🤗♥️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top