Snabbare än hämtpizza

Måndag betyder kylskåpsrensning härhemma. Och en mycket populär rätt är den här snabbpizzan på färdigköpta Libabröd.

Vad är Libabröd?

Det är platta, orientaliska bröd som finns antingen färska eller frysta, de finns oftast på vanliga mataffären. Det finns både av vete och bakade på fullkorn. De är perfekta att ha hemma i frysen och jag använder dem till allt möjligt. Wraps, pizzabotten, mackor eller rostar till chips.

Typiskt bra stapelvara att ha hemma. Libabröd krossade tomater och ost.

Restfest

Det blir ju ibland rester, hur noga en än räknar. Det roliga med just pizza är att den går att fylla med nästan vadsomhelst. Ibland har jag tomatsås, ibland ett lager créme fraiche utrört i nån matsked vatten. Ost, grönsaker och eventuellt någon mer fyllning. Oliver, kronärtskocka, svamp… den är perfekt att laga som vegetarisk rätt. Idag blev det sallad och dressing på efter gräddningen, så lite mer som en pizzarulle, men jag skar den i pizzabitar för den blev lite välgräddad 😀

Det här är riktig snabbmat!

Idag blev fyllningen:

Krossade tomater

Riven ost

Vitlöksräkor (rester från helgens middag, hur det nu kunde hända…)

Salami

Grönsaker (isbergssallad med gurka, småtomater, paprika & rödlök)

Dressing

Färsk jalapeno (chili)

Enklaste tillvägagångssättet

Fyll pizzan, grädda 5 minuter på 180 grader mitt i ugnen.

Håll koll för här går det snabbt!

Varm eller kall fyllning?

Jag gillar att blanda. vill gärna ha på något efter gräddningen, om så bara ett par blad rucola eller basilika. Tycker att det lyfter pizzan mycket.

Har ni några andra tips på bra restmat? Berätta gärna för mig nedan. Både jag och andra läsare uppskattar kommentarerna jättemycket ska ni veta. I Umeå var det vår förra veckan, jag ställde ut en kruka sallad i solen, men det är april än så det började snöa igår och jag fick skynda mig att ta in den igen. Det är så vitt och fint (än så länge, tinar nog senare idag).

Önskar er alla en fin vecka!

Dela inlägget på:

8 reaktioner på ”Snabbare än hämtpizza”

  1. Min bästa resträtt när man har ngt kött, gryta, köttfärssås eller liknande över är att koka upp det med lite mer vatten i, ev i med några ytterligare grönsaker och sen fylla på med snabbris. Ev behövs extra vatten för riset suger åt sig lite. Efter 3 min är riset klart och rätten uppvärmd, blir ungefär vad vi kallade risotto på 1900-talet. Himla gott och barnen älskar det!

  2. Jag älskar att äta rester och så rimmar det på mitt namn 🙂 Några av mina mest innovativa sätt att använda överblivna soppor på är äggvåfflor av blomkålssoppa (byt ut en del av mjölken mot soppa) och lasagne av köttfärssoppa.

  3. Soppa av rester på gryta, köttfärssås eller wok (fisk,kött,kyckling, veg) koka upp en passande buljong, krydda på mer med det som matchar grytan. Ha ev i nudlar/ pasta/ gryn/ ris /potatiskuber för att få lite matigare. Toppen när resterna är för små i förhållande till antalet matgäster.

  4. Pytt-i-panna är en restfavorit för mig. Då kan man ta det mesta och det blir oftast gott. Och rödbetor och HP-sås till ;).
    //Annika

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top