Loaded chili dogs

Grillad korv och varmkorv är storfavoriter när det kommer till måltider såväl inne och utomhus. Här har jag fyllt dem med extra mycket goda grejor.

Restfest

Jag hade snuttar och rester av grönsaker och chiligryta i kylen, men hur får en det att räcka till en middag? Tänkte en stund och kom på: chili dogs! Stekte 2 korvar och hittade en avokado, tomat, röd lök och lime i grönsakslådan, så det blev en salsa av det. Riven ost på den varma chilin (som bara räckte till en korv, men det gjorde inget, det blev mer grönsaker på den. Som ni ser hade jag jalapeños ovanpå också, de har en mild hetta som jag gillar.

Vad är Chili dogs?

Precis som det låter så är det korv toppad med chiligryta och andra goda grejor. Laddade korvar, eller vad ska vi kalla dem tycker ni? Det här är klassisk sport- & matchkollarmat i USA.

Lätt att laga till många

Om du vill laga det här till många så fyller du en ugnsform med önskat antal korvbröd och korvar, toppar med chiligryta och riven ost. Grädda i ugnen tills osten smälter ner och låt gästerna toppa med det de gillar. Jag toppade hela kalaset med Sriracha. Så enkelt och gott!

Korvbröd-uppdatering

Jag håller ju på att receptutveckla korvbröd, men receptet är inte 100% än, så jag ska baka det fler gånger innan jag delar det. Såhär långt har vi konstaterat att det blev väldigt gott med blandade frön på. Jag gjorde både vanliga och extra stora bröd och snurrade dom stora, gillade den formen lite extra 😀

Önskar er alla en jättefin vecka!

Dela inlägget på:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top