Pad Thai i 5 enkla steg

Pad Thai är en favoriträtt för mig om jag är på Thairestaurang. De smakrika, krämiga risnudlarna med grönsaker, ägg, härlig syra från lime och krispiga jordnötter. Inte för överväldigande mastig, precis lagom. Mums! Nu har jag längtat efter Pad thai i flera veckor och äntligen blev det av. Dock fick det bli hemmavid och efter jobbet, så det blev en mycket förenklad variant. Men vet ni, den blev jättegod! Säkert inte som i Thailand, men en får tänka att det blir lite av en annan rätt.

Pad Thai i 5 enkla steg

Det här receptet är snabbt och enkelt. Perfekt vardagsmat! Men även istället för take away. Speciellt för oss som bor långt från Thairestauranger och alla som vill hålla nere kostnaderna på matkontot. Jag gjorde lite extra, tycker att det blir så bra att ta med i matlådan.

Smakrik, krämig och de krispiga nötterna….

Anpassad till din smak

Du väljer om du vill köpa helt färdig sås eller göra själv. Samma sak med vilket protein du föredrar.

Jag tipsar om olika sorter, berätta gärna vad ni testar! 🙂

Nu tömde jag grönsakslådan så det åkte i både champinjoner och broccoli. Och 2 morötter. Gillar att ha extra mycket grönt i.

Sommarkålen

Nu börjar den mjälla, fina sommarkålen komma. jag hade den och det blev jättegott.

Har ni testat sommarkålen? Den är lite eljest, eller hur? Mildare.

Men nu är det dags för receptet!

Bekvämimpa Pad Thai, 4 portioner

Du behöver:

4 portioner Risnudlar (180 gram torkade)

1 påse/flaska färdig Pad thaisås

400 g valfritt protein tex tofu, stora räkor (kolla att de är ASC-miljömärkta) eller kyckling, i bitar

300 g Vitkål, strimlad (jag hade i ännu mer grönsaker, broccoli, morot & paprika)

2 dl mungbönor-groddar

2 Ägg

1 dl salta jordnötter, hackade

1 tsk chiliflakes

1 Lime, klyftor, färsk koriander

Olja till stekning

Såhär gör jag:

  1. Koka upp vatten, dra från plattan. Lägg risnudlarna i vattnet, häll av när de mjuknat. Det tar ca 3 minuter för band-risnudlar. Häll av vattnet, skölj nudlarna i kallt vatten så kokningen avstannar. Klipp nudlarna i mindre bitar om du vill. Det ser ut såhär:

2. Stek ditt valda protein i olja, tillsätt grönsakerna. Fräs en stund, om du har kyckling så tänk på att steka tills den är genomstekt.

3. Tillsätt ägg. Rör ner sås och nudlar.

4. Toppa med nötter och chiliflakes. Servera med lime och om du vill, soja och färsk koriander.

5. Njut!

Såsen är ändå alltid såsen

Ja, det här är en genväg, ett halvfabrikat. Du kan givetvis göra egen sås.

Pad Thai-sås

0,5 dl soja

1 lime, saften

1 röd chili, hackad

1-2 vitlöksklyftor, hackade

1-2 msk ingefära, riven

1 msk fisksås

2 msk oystersås

1 nypa råsocker

Blanda samtliga ingredienser.

Men vad säger ni kompisar?

Tar ni också genvägar ibland?

Önskar er en jättefin fortsättning på veckan!

Dela inlägget på:

4 reaktioner på ”Pad Thai i 5 enkla steg”

  1. Vad gott enkelt det ser ut- får nog testas snart.
    Ha en fortsatt bra kväll..alla här.
    när kommer uppföljningen av sconesen?

  2. Du är så bra på att skriva inspirerande om olika slags maträtter samt ge recept på ett pedagogiskt sätt. Även bakrecepten förstår jag… ;). Och så alla fina bilder till, tack!
    Trevlig helg till dig och till alla andra här :D!
    🙂 Annika

    1. Hej Annika!
      Tusen tack, så glad att du trivs här hos mig.
      Blir alltid glad av dina kommentarer, det är SÅ roligt att höra
      hur ni har det därute, det är viktigt också för jag lär mig vad ni gillar och får
      inspiration att fortsätta dela recept och grejor här 🙂
      Önskar dig och alla som läser det här en superfin helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top