Cobbsallad med ljuvlig dressing

Idag drämmer vi till med en riktig klassiker i köket. Du känner säkert igen dessa långa rader av härliga råvaror. Serverar den med en krämig dressing med attityd till, jag gillar att ha yttepyttelite vitlök i min salladsvinägrett och Dijonsenap för den extra lite knuffen.

Vad är Cobbsallad?

En amerikansk trädgårdssallad bestående av tärnad

Tomat

Avokado

Kokta ägg

Kyckling, stekt eller kokt

Bacon, stekt (det ser mörkt ut på bilden, det var svårt att fota samt lite väl knaprigt, stek det något mindre)

Sallad (jag hade Romansallad idag), strimlad

Eftersom jag hade gurka och rädisor hemma så la jag till det, men du tar de grönsaker du vill.

Verifiera? Inga problem! Byt ut bacon mot tex salta mandlar eller fejkon och kycklingen mot pulled veg, halloumi eller tofu.

Såhär gör jag:

Lägg samtliga ingredienser i rader på ett stort fat/bricka och låt gästerna komponera sin egen tallrik. Alternativt lägg upp i portioner direkt på tallrikar.

Men såsen då?

Dressing

Vi vill ju ha dressing till sallad, här kommer ett recept som jag gillar just till Cobbsallad. Om du föredrar en majonnäsbaserad dressing så kör på det! Då brukar jag blanda majonnäs med filmjölk till lämplig konsistens och sedan smaksätta med tex vitlök och sriracha eller hackad pickles.

0,5 dl balsamvinäger

1 tsk fransk senap

1 vitlöksklyfta

0,5 tsk salt

0,5 tsk peppar

1 dl olivolja

Såhär gör jag:

Vispa ihop vinäger, senap, vitlök, salt och peppar. Vispa ner olja.

Vad kan jag förbereda?

Du kan göra dressingen helt klar. Tärna grönsakerna som klarar av att stå ett tag. Strimla salladen och lägg i kallt vatten. Stek bacon, kyckling och koka äggen. Kyckling och bacon går bra att tärna så de är helt klara, äggen är bäst att hacka eller klyfta just innan serveringen.

Om salladen behöver stå helt färdig en stund i kylen så går det bra 1-2 timmar. Pressa citron på avokadon så att den inte mörknar.

Det började regna, så det blev mörkt på himlen och därför blev sista bilden lite oskarp.

Fick snabbt packa ihop och fortsätta salladskalaset inne.

En riktig sommarklassiker det med!

Dela inlägget på:

8 reaktioner på ”Cobbsallad med ljuvlig dressing”

 1. Hej Susanne 😊👋!

  Detta var ett härligt recept, så många godsaker och så vackert det ser ut 😍 och så får man blanda ihop det man vill, även om jag tror att de flesta vill ha av allt 😊 och dressingen verkar jättegod, detta är också ett recept som skall införas i min matlagning👍!

  Det är en stund sedan jag tittat in här och det har dykt upp flera härliga recept under tiden, tack för dem❣Denhär bloggen är en guldgruva 👌, sååå många fina recept med härliga foton som gör att man blir ännu mer inspirerad 👍!

  Jag har gjort din rabarberpaj två gånger och skall snart göra den en tredje, den är jättegod och går snabbt att göra, denhär tiden vill man så gärna göra något med rabarber! Jag har också fryst in rabarber så kan jag göra din paj en smällkall januaridag också 😊!

  Nu är det en härlig tid 🥰, häggarna blommar, liljekonvaljerna slår ut och syrenerna börjar också snart slå ut, man borde inte alls sova när det är såhär vackert 😊!

  Jag önskar dig och alla andra här på bloggen en fin fortsättning på veckan ☀️🍃!

  Kram
  Marianne

  1. Hej Marianne!
   Så kul att höra av dig och få rapport från Finland 🙂
   Så roligt att du gillar mina recept och trivs här.
   Det är verkligen en fantastisk tid i naturen nu, man borde väl inte sova….
   Tack för dina ord och jag önskar dig en jättefin fortsatt vecka också.
   Kram
   Susanne

 2. Enkelt och gott, vilket bra tips :)! Tack för att du skriver hur länge man kan förvara i kylen innan servering och vad som kan förberedas och andra praktiska råd som jag ofta undrar över…
  Vad härligt att ni fick regn – det behöver vi i mängder här i södra delarna av Sverige.
  Trevlig helg!
  Annika

  1. Hej Annika!
   vad roligt att höra att du uppskattar det. Tack för att du berättar för mig.
   Ja, men nu längtar jag efter regn igen…
   Trevlig vecka till dig och alla som läser det här!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top