Jordgubbscheesecakeglass på 5 ingredienser

Den här glassen är bokstavligen sommar i glassform. Färskosten ger en smak av cheesecake som passar jättebra och gör att glassen får en balanserad sötma. Kakorna smakar ungefär som cheesecakebotten och det blir en otroligt god smakkombination.

Du behöver ingen glassmaskin och bara sex råvaror, fem om du köper färdig jordgubbssylt.

Jordgubbscheesecakeglass

jordgubbskompott

500 g jordgubbar

1 dl strösocker

glassmet

6 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk

200 g naturell färskost

10-15 kakor tex pepparkakor eller digestive

till servering: Chokladsås, vispad grädde eller vispad vaniljglass, färska jordgubbar

Såhär gör jag:

1. Börja med kompotten. Sjud  jordgubbar och socker 15 minuter. Låt svalna.

2. Gör glassmet. Vispa grädden och kondenserad mjölk tills du ser att det är krämigt, mjuka toppar.

3. Blanda färskost och hälften av jordgubbskompotten väl.

4. Vänd ner i grädden. 

5. Varva glassmet och resten av kompotten i en form, strö på kaksmulor. Ställ i frysen.

6. Vid servering: Skopa upp glassen, garnera med vispad grädde eller vispad vaniljglass. Toppa med bär och chokladsås.

Njut!

Jordgubbarna ger en svag rosa färg. Om du vill ha en mer rosa glass så kan du färga med någon droppe röd karamellfärg.

Förbered i god tid

Den här glassen går bra att göra i god tid innan.

Förpacka väl

När glassen är frusen kan du plasta in den så att den inte får smak från frysen.

Jordgubbarna-frysta eller färska?

Här kan du använda såväl frysta som färska bär. Om du vill ha helt slät glass så mixar du de kokta jordgubbarna.

Jag tycker att det är gott med bitar i eller så kan du välja att mixa bara hälften. Till garnering brukar jag använda färska för att ha kvar färg, konsistens och sedan doften av färska jordgubbar….

Fler smaksättare

Du kan även krydda smeten med vanilj, kardemumma eller kanel. Apelsin- eller citronskal är också gott i, eller en dutt likör men jag gillar att hålla smeten väldigt ”jordgubbig” och gör basreceptet.

Fler genvägar

Du kan använda jordgubbssylt istället för egenkokt kompott om du vill spara tid.

Tänk på vid servering

Eftersom glassen inte är gjord i glassmaskin behöver den tas fram en stund i förväg 5-10 minuter. Du kan även ställa den i kylen om det är jättevarmt ute, så tinar den jämnare.

Dela inlägget på:

8 reaktioner på ”Jordgubbscheesecakeglass på 5 ingredienser”

  1. Blir nog att man gör den här och tar med till fredagsfikan imorgon.
    Ha nu en bra alla mina vänner.
    Kram🤗🥰

  2. Hej,
    jo vi har det varmt.
    Nu är glassen i frysen så det blir spännande och höra vad dom tycker imorgon.
    Kram Barbro🥰

  3. Hej, hej 👋😊!
    Dethär receptet skall jag absolut göra, det verkar jättegott! Ännu har jordgubbarna varit så dyra så jag har mest köpt för att enbart äta som dom är, men nu då vi går in i juli så vill man börja använda dom till annat också, då är dethär receptet första prioritet, bra att ha i frysen så man har att bjuda på ifall man får oväntade gäster 👌! Tänk så härligt att få sitta och äta dethär ute i trädgården 😊👍!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top