Den här glassen är bokstavligen sommar i glassform. Färskosten ger en smak av cheesecake som passar jättebra och gör att glassen får en balanserad sötma. Kakorna smakar ungefär som cheesecakebotten och det blir en otroligt god smakkombination.
Du behöver ingen glassmaskin och bara sex råvaror, fem om du köper färdig jordgubbssylt.
Jordgubbscheesecakeglass
jordgubbskompott
500 g jordgubbar
1 dl strösocker
glassmet
6 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
200 g naturell färskost
10-15 kakor tex pepparkakor eller digestive
till servering: Chokladsås, vispad grädde eller vispad vaniljglass, färska jordgubbar
Såhär gör jag:
1. Börja med kompotten. Sjud jordgubbar och socker 15 minuter. Låt svalna.
2. Gör glassmet. Vispa grädden och kondenserad mjölk tills du ser att det är krämigt, mjuka toppar.
3. Blanda färskost och hälften av jordgubbskompotten väl.
4. Vänd ner i grädden.
5. Varva glassmet och resten av kompotten i en form, strö på kaksmulor. Ställ i frysen.
6. Vid servering: Skopa upp glassen, garnera med vispad grädde eller vispad vaniljglass. Toppa med bär och chokladsås.
Njut!
Jordgubbarna ger en svag rosa färg. Om du vill ha en mer rosa glass så kan du färga med någon droppe röd karamellfärg.
Förbered i god tid
Den här glassen går bra att göra i god tid innan.
Förpacka väl
När glassen är frusen kan du plasta in den så att den inte får smak från frysen.
Jordgubbarna-frysta eller färska?
Här kan du använda såväl frysta som färska bär. Om du vill ha helt slät glass så mixar du de kokta jordgubbarna.
Jag tycker att det är gott med bitar i eller så kan du välja att mixa bara hälften. Till garnering brukar jag använda färska för att ha kvar färg, konsistens och sedan doften av färska jordgubbar….
Fler smaksättare
Du kan även krydda smeten med vanilj, kardemumma eller kanel. Apelsin- eller citronskal är också gott i, eller en dutt likör men jag gillar att hålla smeten väldigt ”jordgubbig” och gör basreceptet.
Fler genvägar
Du kan använda jordgubbssylt istället för egenkokt kompott om du vill spara tid.
Tänk på vid servering
Eftersom glassen inte är gjord i glassmaskin behöver den tas fram en stund i förväg 5-10 minuter. Du kan även ställa den i kylen om det är jättevarmt ute, så tinar den jämnare.
8 reaktioner på ”Jordgubbscheesecakeglass på 5 ingredienser”
Blir nog att man gör den här och tar med till fredagsfikan imorgon.
Ha nu en bra alla mina vänner.
Kram🤗🥰
Hej Barbro!
Åh var kul att höra!
Har ni också varmt nu?
Ha en fin kväll 🙂
Kram
Hej,
jo vi har det varmt.
Nu är glassen i frysen så det blir spännande och höra vad dom tycker imorgon.
Kram Barbro🥰
Heja Du!
Ta fram den lite längre innan så går den finfint att skopa!
Önskar dig en fantastisk fredag!
Kram,
Susanne
Låter ju ljuvligt gott. Tack för receptet. 🙂
Hej Hanna!
Vad kul att du gillar det 😀
Ja, det är verkligen supergott och speciellt nu med dom
fina svenska jordgubbarna.
Hej, hej 👋😊!
Dethär receptet skall jag absolut göra, det verkar jättegott! Ännu har jordgubbarna varit så dyra så jag har mest köpt för att enbart äta som dom är, men nu då vi går in i juli så vill man börja använda dom till annat också, då är dethär receptet första prioritet, bra att ha i frysen så man har att bjuda på ifall man får oväntade gäster 👌! Tänk så härligt att få sitta och äta dethär ute i trädgården 😊👍!
Hej Marianne!
Moi Moi!
Det är samma här, höga priser fortfarande, men det ska väl lugna sig lite…
Testa glassen, det blev en favorit här.