Läskande ananaslemonad

Idag gjorde jag en svalkande Ananaslemonad på 2 ingredienser. Måste bara dela den med er för den är både enkel och god i värmen. Som en extra bonus får du med alla nyttiga fibrer eftersom de inte silas bort.

Hur jag gjorde
SÅ enkelt: mixa ananas & vatten, häll upp i burkar eller tillbringare och ställ i kylen.

Mängderna

Börja med 7 dl vatten till en ananas och späd ut till önskad styrka. Om du vill variera så är det gott med mynta & lime i, kanske lite bubbelvatten så blir det som en virgin ananasmojito.

Jag häller upp i gamla syltburkar och ställer dem i kylen, så är det färdigt att ta med som mellis och lagom stora

portioner.

Hur har ni det i värmen? Får ni i er vätska? Har någon något tips för jag tycker det kan vara svårt…

Dela inlägget på:

4 reaktioner på ”Läskande ananaslemonad”

 1. Hej Susanne 👋😎! Detdär låter jättegott, jag har alltid gillat ananas så jag tror att detdär kan bli en favoritdryck och det är bra 👍 för det enda sättet att få i sig tillräckligt med vätska är, för min del åtminstone, att man har något som man tycker är gott att dricka. Jag brukar dricka rabarbersaft eller så brukar jag skiva gurka och sätta i en kanna med vatten och ha det att stå i kylen t.ex över natten och då blir det så fräscht vatten att dricka, jag brukar också sätta med citronmelissblad så ger det extra smak och blir också vackert! Jag vet inte, kanske det är du som ursprungligen gett det tipset 😀, jag minns inte alls varifrån jag har fått tipset!

  Nu är det varmt och soligt här i Österbotten, i 9 dagar framöver lovar dom från +23 till +26 så nu gäller det att njuta ☀️🌿😎!

  Ha det så bra och en fin fortsättning på denna vecka till dig och alla andra här!
  Kram 🤗

  1. Hej Marianne!
   Tack för jättebra tips. Jag har också lättare att få i mig vatten om det är någon smak på det. Vi har lika varmt här och enligt prognosen ska det regna till midsommar.
   Det blir bra för naturen med regn så fort som möjligt för nu är det torrt i markerna.
   Ha det bara bäst Marianne och alla som läser det här.
   Kram!

 2. Verkar vara jättegott-men hur delar du ananasen?
  Ha en fortsatt fin fredag o helg mina fina vänner här med dej Susanne i täten.🌞

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top