Krämig äggröra med keso

Gillar ni också äggröra? Isåfall, låt mig starta en diskussion här inom ämnet. Tipsa mig!

Vad har du i? Vad har du till? Har du nå specialknep?

Börjar med ett tips här. Jag gör oftast med mjölk och lite smör, men testade att göra äggröran med keso idag. Det blev jättegott och krämigt när den smälte. Det blev tom lite osttrådar av keson.

Jag serverade den rakt upp och ner på rostat surdegsbröd med avokado, salladslök och tomat.

Såhär gjorde jag:

Krämig Äggröra på surdegstoast med avokado & tomat, 1 portion

2-3 ägg

2-3 msk keso

Salt, peppar

Till servering: Avokado, tomat & toast

Rör ihop ägg och keso på låg/mellan värme, fortsätt till krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera med dina önskade tillbehör.

Så enkelt och gott! Det regnar här idag och då känner jag oftast för att laga mer ”värmande” mat.

Hur har ni det såhär i början av Juli? Och just det, har någon fler tips om äggröra?

Berätta gärna för mig nedan.

Sommarkram på er alla kompisar!

Dela inlägget på:

6 reaktioner på ”Krämig äggröra med keso”

 1. Sommarkram på dig med Susanne 🤗!
  Efter flera veckor med sol och 26-27 graders värme började det regna idag och SOM det har regnat och de lovar fortsatt regn hela veckan och det är 12 graders värme, så nu går man och huttrar 🙄, med andra ord är det från en ytterlighet till den andra, men regn behövs för gräset är brunt, blommor och grönsaks- och potatisland har lidit av torkan.

  Din äggröra med Keso verkar jättegod, det har jag aldrig tänkt på att man skulle kunna blanda men det är just därför det är så intressant med din blogg du ger så många fina tips och man får många nya idéer, tack Susanne ❣ Det enda jag varierat min äggröra med är tillbehören så nästa gång jag gör den blir det nog med Keso, ”hemma på vår gata i stan” du vet, så kallas ju Keso för grynost 😊!

  Jag gjorde annars din smörgåstårta nyligen och den var jättegod och uppskattades mycket 😊👍!

  Ha det jättebra och njut av sommaren, du Susanne, och alla ni andra här på bloggen 🤗💕!

  1. Tack och detsamma Marianne!
   Ja det blev verkligen ett väderomslag.
   Så kul att du gillar tipset, och jag tänkte precis på att vad var det det hette i Finland så tack för att du påminner mig.
   Önskar dig en fortsatt härlig sommar 😀

 2. Sånna här enkla mellanmål gillar jag som går fort o lätt att göra.
  Är bara nyfiken på dom där scones hade här för ett tag sen.
  Ha en fortsatt dag alla mina vänner.

  1. Hej Barbro!
   Tack, så kul att du gillar det och tack för att du berättar för mig.
   Jo, sconesen är under produktutveckling så de kommer när jag är nöjd med slutresultatet.
   På sommaren blir det så varmt här så jag kan inte ha på ugnen och baka som ”vanligt”.
   Tack för påminnelsen och för att du hälsar på mig här, uppskattar dig och dina kommentarer jättemycket.
   Det gäller er alla såklart.
   Önskar dig en härlig fortsättning på veckan 😀

 3. Tack vare ditt tips Susanne gjorde vi bondomelett (tror det heter så) igår. Hade kokt potatis i kylen, några skinkrester, en halv röd lök som jag brynte först och sen hällde på äggröran med lite mjölk i. La på en tärnade tomat i sluttampen. Av i stort sett ingenting blev det en enkel men ganska god rätt. Persiljan i krukan på balkongen växter så det knakar så lite klippt sådan till sist… förstås. Som till de flesta andra maträtter den här årstiden. Ska klippa ner den i veckan och frysa så kommer det en omgång till med fina persiljestjälkar i höst. En oerhört tacksam kryddväxt att odla på balkong… liksom mynta, rosmarin, gräslök m.m.

  Ha det fint alla! I kväll ska det välbehövliga regnet komma hit. Bra med omväxling ☀️🌧🍓.

  1. Hej Ami!
   Mums! Perfekt sommarmat och jag håller med dig-älskar att kunna plocka in färska örter först hela sommaren, hösten och sedan från frysen under vintern.
   Hoppas att ni alla mår bra och njuter av sommaren.
   Kram på er alla som läser det här 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top