Rabarber- & Jordgubbskräm

Vi är ju mitt uppe i rabarber- och jordgubbarnas bästa tid, så när jag fick en famn rabarber så kokade jag kräm. Det är sommarmat för mig, även om jag gör det året runt.

Rabarber och jordgubbar är så goda smaker tillsammans och jag lämnar gärna lite större bitar i min kräm, men du gör det som du gillar mest.

Här varvade jag smulade Digestivekex med rabarberkräm och vaniljkräm. Ett litet experiment… Vad tror ni om det?

Rabarber- & Jordgubbskräm

500 g rabarber och jordgubbar
0,75 dl strösocker 
1 msk potatismjöl
1 msk saft eller vatten

Såhär gör jag:

 1. Koka upp rabarber, bär och socker. 
 2. Blanda potatismjöl och vatten, rör ner i de kokande bären.
 3. Sjud under omrörning en minut eller tills det tjocknar. Låt svalna. Förvara i kylen.
  Servera med gräddmjölk.

Ha en jättefin fortsättning på veckan!

Dela inlägget på:

21 reaktioner på ”Rabarber- & Jordgubbskräm”

 1. Vilket barndomsminne! Min mormor brukade alltid koka rabarber- och jordgubbskräm och servera den med kall vispgrädde – sååå gott! Då hade jag sommarlov och var hos mormor och morfar på landet och jordgubbarna plockade hon ur sitt eget jordgubbsland och sedan serverades krämen på blommiga Arabia tallrikar! Jag satt vid köksbordet och såg ut genom fönstret med vita spetsgardiner och röda pelargoner på fönsterbrädan. Tänk så många fina minnen som kan dyka upp av vissa maträtter!
  Jag har inget eget jordgubbsland men rabarber har jag så när jag köper jordgubbar nästa gång skall jag koka kräm och njuta och tänka tillbaka på varma soliga sommarlovsdagar på landet hos mina kära morföräldrar för länge, länge sedan!

  Kram och en fortsatt fin vecka till dig och alla andra här på bloggen 🤗❤!

 2. Det är verkligen god kombination jordgubbar-rabarber tog i några i din paj och det var uppskattat..
  Ha en bra dag alla vänner här..😊

 3. Perfekt med kombinationen rabarber och jordgubbar. Brukar ha det i din paj. Mp dö gott alla på bloggen.

 4. Du Susanne nu har blåbären kommit hos oss så sambon har varit ute o plockat så jag följer nog med ut idag..Och dom var stora o goda..

  1. Härligt Barbro! Vilken lyx med egenplockade bär. På vår skogspromenad i går plockade vi direkt i mun kanske nån dl. De var stora och fina just där. Annars har dom vi sett hitintills varit så små. Trott det varit torkan. Nu regnar det för fullt här så hoppas bären i skogarna växer till sig.

 5. Du Ami kom ner tii Västergötland så hittar du bär..och kan samtidigt komma hälsa på mej så bjuder jag på fika..

 6. På tal om rikedom. Rikedom är att ha ett så bra pizzarecept från dig Susanne. I kväll blev det din potatis – och örtpizza igen. Rosmarinen på balkongen har växt till sig så fint. Toppade alla skott så det blev en mycket smakrik pizza. Chili har vi inte någon i år men finns torkad kvar sen förra året. Rikligt med citroncest till sist får man absolut inte glömma. Sen är det bara att njuta. Har varit lite svalare och småregnigt här ett tag så hemgjord pizza kändes klockrent i kväll. Mysa inne på sommaren är inte dumt heller.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top