Blåbärstider

Hej Kompisar!

Hur har ni det? Här i norrbotten är det blåbärstider och vilka bär det är i år.

Riktiga bamsebär, nå man får välja men dom har vuxit bra i år. Mamma Ulla är blåbärsexperten i familjen och Emma (hunden) en flitig medhjälpare, hon lägger sig i blåbärsriset och knaprar blåbär så hon blir blålila om sin lilla vita nos. Så gott!

Jag fixar nya recept till säsongsstarten av Go’kväll, funderar om det är några råvaror och recept som ni längtar särskilt mycket efter?

Hoppas att stormen inte har ställt till det alltför mycket hos er, jag ser att den har farit fram där jag vet att några av er bor. Här regnar det idag, det blåser varje dag men inte som det vi ser på nyheterna.

Kram!

Dela inlägget på:

9 reaktioner på ”Blåbärstider”

 1. Hej Susanne och alla andra här på bloggen👋🥰!
  Vi har tack och lov inga översvämningar, en hel del större regnskurar har kommit men inte så att det skulle ställt till med problem! Stormat har det gjort men vi klarade oss relativt bra ändå, bara en liten rönn blåste omkull. Det gamla äppelträdet klarade sig galant så det var tur👍😊!
  Blåbär kommer väldigt lite på de ställen jag brukar plocka och dom är så små, så små – det var så länge torrt här så det beror säkert på det!
  Vad trevligt att få börja se fram emot säsongstart av Gokväll 👍🥰!
  Jag skulle gärna vilja att du gjorde nånting med vinbär eller krusbär, min fantasi räcker inte till mera än helt vanlig saft eller sylt…
  Ha det bra 🤗💕

  1. Hej Marianne!
   Så fint att höra hur det är hos dig. Förlåt för sent svar till dig och alla som skrivit här. Jag har vart borta ett par dagar härifrån, det har bla varit begravning för en av mina vänner. Hoppas att du och ni alla var med ikväll!

 2. Vad roligt att höra om Emma och hennes blåbärsplockarteknik 😘. Kan tänka mig hur gulligt det ser ut med en vit hund med en blå nos 💙. Vår hund vill först ha lite hjälp att leta reda på blåbären men efter ett tag letar hon själv och mumsar. Men däremot vill hon aldrig smaka blåbär om vi ger henne ett blåbär hemma t.ex. när vi håller på och rensar. I skogen smakar det bäst enligt henne🌲😋. Och det gör ju allt egentligen… smakar bäst i skogen alltså.

  Har inte varit hemma sen stormen Hans drog förbi hos oss i Östergötland. Här på Gotland blåste det kraftigt men vi åkte till Vamlingbo Prästgård den dagen. På konstutställning (Lars Jonsson) + besåg den fina trädgård (som är ännu finare i sol o lugnt väder) + strosade i Naturum några timmar (passar både liten och stor). Åt även restaurangens goda mat i deras stora växthus. Mycket egenodlat från trädgården. På hemväg stannade vi till några timmar i Bottarve museigård där de har en så annorlunda häftig gammeldags lekpark med höns bl.a. Där fikade vi den obligatoriska gotländska saffranspannkakan med salmbärssylt. Här på Gotland växer det salmbär på många ställen i stället för blåbär. Vi plockade en knapp liter en dag. Lät bären sakta sjuda ihop med aningen socker. Blev så gott tyckte barnen. Den sylten man köper är alldeles för söt i deras smak. Får se hur det är på blåbärsfronten när vi kommer hem till fastlandet. Annars får vi gå direkt på lingonen men än är nog dom inte riktigt mogna.

  Fin sensommar alla
  🍎🌱🍅🌻🍃🍒🐝🥕🌿🌽🍀☀️🌶

  1. Hej Ami!
   Jo, det är så gulligt hon mumsar på….
   Emma äter inte heller bär man har plockat 😀 Däremot hittade hon mina kvistar med blåbär på som var rekvisita och det gick an.
   Man ska tydligen plocka själv. Så mysigt att få höra hur ni har haft det, tusen tack! Uppskattar era kommentarer SÅ mycket ska ni veta!
   Fin sensommar & kramar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top