Go’kvällpremiär!

Hej kompisar!

Ikväll gästade jag Go’kväll, säsongpremiär och SÅ roligt att vara tillbaka 😀 En är lite ringrostig, har ju varit borta sedan april. Ni vet kanske känslan när en kommer tillbaka, hur var det nu man gjorde?

Jag bakade en blåbärstårta, hallonblondies och kokade sylt på svarta vinbär och hallon. Det receptet har inte kommit upp än på webben, så jag lägger in det här sålänge, med vispad brie finns 🙂

Vinbärs-& hallonsylt

500 g svarta vinbär

500 g hallon

500 g syltsocker

valfritt: 1 vaniljstång, delad & urskrapad

Så lagar du

Skölj bären, se till att de är fina och rensa bort om några är skadade. Lägg samtliga ingredienser i en kastrull, koka upp, skumma och låt sjuda 5 minuter. Testa konsistensen med marmeladprov (se nedan). Häll upp på väl rengjorda burkar (se nedan). Fyll burkarna till kanten, skruva på lock och vänd dem upp och ner tills de svalnat. Förvara sylten mörkt och svalt.

Den här sylten är SÅ god tex till vispad brie, nedan en variant jag gjorde med hjortronsylt.

Hur har ni det hos er? Hoppas att ni ville vara med oss i studion ikväll eller alltid på Svt Play.

Ha nu en superfin vecka allihopa!

Dela inlägget på:

12 reaktioner på ”Go’kvällpremiär!”

 1. Wow vilken färgexplosion och så gott allt såg ut 💙💛❤💜💚🧡. Aldrig gjort sylt på svarta vinbär och hallon ihop. Kan tänka mig det blir väldigt gott. Så goda bär var för sig. Tack för all ny sensommarinspiration!

  Beklagar förlusten av din vän 💔.

  1. Hej Ami!
   Tack det är alltid så roligt att höra hur du och våra bloggvänner har det.
   Så glad jag blir att du tyckte det såg gott ut.
   Trevlig helg till dig & din familj & alla bloggkompisar
   Kram!

 2. Hej Susanne och stort tack för dina fina recept och för ett, som vanligt, bra inslag av dig i Go´kväll i går :D! Du är superduktig och trevlig i rutan och vilka efterrätter du bjöd på!!!
  Mums och kram, Annika

 3. Majlis i Luleå

  Fantastiska recept! Det lät spännande med kombinationen hallon och svarta vinbär, båda sorterna har jag i frysen. Måste testas till vispad brie. Tack!

 4. Måste man ha de olika sockersorterna till Hallonblondies? Jag fattar inte det där med rostad vit choklad. Finns det rostad choklad??

  1. Hej Monica!
   Jo, chokladen som är ovanpå kakan blir rostad i ugnen och får en smak av kola, nötig och supergod.
   Nej, det går att baka med annat socker, men jag har inte gjort det så jag vet inte exakt hur det påverkar och vågar
   inte lova att mängderna stämmer. Baserat på min erfarenhet skulle jag säga att det kommer att gå bra att byta ut rakt av.

 5. Självklart hänger man med i Go’kväll, speciellt när man vet att du skall vara med i programmet 😊! Det bästa är ju att man sedan kan titta på nytt i Svt Play ifall man missat något 👍! Väldigt många fina recept delade du med dig av denhär gången också, tack ♥️!
  Stor kram 🤗

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top