Vad längtar du efter?

Hej Kompisar!

Idag har jag jobbat med förberedelser inför veckan och kom nyss in från en promenad i blåst och strålande solsken. Jag har en fråga till er. Vad skulle ni önska när det gäller bloggen och recept i vinter? Från advent och framåt. Är det några speciella teman, rätter, råvaror? Jag har en plan, men jag vill gärna höra era åsikter. De är viktiga för mig. Hoppas att ni alla har haft en så bra helg som möjligt. Solstrålar & värme till er alla fina vänner här på bloggen. Jag uppskattar er alla SÅ mycket. Kram

Dela inlägget på:

18 reaktioner på ”Vad längtar du efter?”

 1. Enkla kvällsmål och matlådetips.
  Har varit ute hela helgen och rensat undan bland björnbären,hallonen samt ställt undan trädgårdsmöblerna.
  Samt pratat med Margot.

 2. Hej Susanne och tack för din fina blogg! Du är så kunnig och trevlig :D!
  Och tack för frågan… Jag skulle gärna vilja ha ett bra recept på goda Lussekatter till advent. Och sen lite enklare matrecept till och runt julen. Gärna lite vegetariska alternativ också.
  Jag är inte bäst i köket och vill ha recept som verkligen fungerar – det verkar du ha :). Tack på förhand! Mvh, Annika

  1. Hej Annika!
   Men då har jag något i rockärmen som jag tror att du kommer gilla 😀
   Tack för att du berättar för mig så jag vet och lär mig mer vad ni alla har användning av.
   SÅ kul att du har hittat hit till mig! Eller oss, vi är ett gäng vänliga och varma vänner här på bloggen 😀

 3. Hejsan Susanne önskar enkla rätter för ensamhushåll kan laga och frysa en portion men inte mer då tröttnar jag. Tycker helt plötsligt inte det är kul att laga till bara en person jag som alltid lagat och fixat och bakat. Nu bakar jag bara mjuka kakor och tar med till maken på besöken bröd bakar sonen helt plötsligt tycker han det är roligt han har också blivit ensam. Sänder här kramar och varma hälsningar till både gamla och nya bloggare med önskan om en skön höst

 4. Hej Susanne och alla andra här 👋😊!

  Jag har varit lite på ”luffen” men nu är jag tillbaka och här är det som vanligt – recept som verkar jättegoda och underbara bilder, man njuter oerhört av de fina bilderna 😍👍!

  Med tanke på att adventstiden närmar sig med stormsteg skulle det vara trevligt med ett recept på en lättgjord advents- eller jultårta.

  Vad gäller mat så skulle jag gärna vilja ha recept på några goda potatisrätter i ugn! På vintern är det så mysigt att ha mat i ugnen, man går ut och skottar snö och när man sedan kommer in får man ta en rykande varm och god potatisgratäng ur ugnen, det är DEN gratängen jag skulle önska recept på 😀!

  Ha det bäst och stor kram 🤗💕

  1. Hej Marianne!
   Välkommen tillbaka! Alltid roligt att höra från dig på andra sidan Kvarken 😀
   Tusen tack för jättebra förslag. Håller med dig om att ugnslådor mm är toppenskönt att plocka fram efter snöskottning, promenader mm.
   Ha det bäst du med Marianne, kram!

 5. Vet du hur man gör glüwein eller annan varm trevlig dryck som inte smakar bara socker att inta efter en omgång längdskidor eller snowboardåkning? Det vore kul att få lära sig 😀 Kram!

 6. Jag längtar efter dina fina bilder😘. Du är en mkt skicklig fotograf Susanne. Bilder från en annan del av Sverige.
  Enkel och värmande mat/dryck längtar jag annars efter när kylan börjar smyga sig på även här i Östergötland. Men vi har så soliga fina höstdagar här så njuter av skogsvandringar med hunden och svampplockning så ofta som det är möjligt. Plockade äpple och päron i sonens trädgård i helgen så tips på vad man göra av kassvis med frukt önskas kom jag på nu. Vi ger bort mycket och äppelmos ska göras senare idag. Sen alla små barnbarn kom kör vi med osockrat mos (100% äpple) som vi lägger i frysen. Så uppskattat. Äppelkräm varvar jag med också. Testade en annan gång att blanda äpplen och päron i krämen och det blev också gott.

  Ha det gott 🍄🕸️🕷️☀️🍐🍎🍂

  1. Hej Ami!
   Så roligt att läsa dina kommentarer, blir glad av dom 😀
   Jag förstår att det är uppskattat, vilken lyx och gott!
   Har du provat min päronmarmelad?
   Ha det bara bäst och hälsa Östergötland, minns hur mysigt det var att gå i skogen runt Linköping när jag bodde där.
   Helt annan skog än jag var van vid i Norrbotten, tyckte det var så spännande med alla stora träd och det är alltid så roligt att höra om era äventyr!

 7. Glögg, mjuka julkakor, kola till julen vanlig himla kola mjuk o lite seg. Kanske någon annan dryck med te eller kaffe. Så gött jag blir julsugen 🍬🤶🏻🍽 tack bra helg en man som är på jakt o styr med barn här hemma…Blir en del styrande hahahah. Kram Tove

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top