Höstmys & Allhelgonamiddag

Igår hälsade jag på i Go’kvällstudion och lagade en tvårättersmiddag som förslag till höstmys och allhelgonahelgen. Det blev en klassisk kålpudding med en krämig brunsås/gräddsås med brynt smör som gör den till världens godaste.Till efterrätt blev det frysta bär med varm fudgesås och vaniljglass. SÅ enkelt, men kombinationen frysta bär som omfamnas av varm chokladkola är något alldeles extra.

Jag hann inte fota så mycket, men Maja Ljadas tog den här bilden med min mobil på mig och en halväten kålpuddig. Tack Maja! Maja och Julia Säfsten hade sminkat oss idag, men dom är jättebra på många saker och ibland hjälper de mig att fota.

Hoppas att ni var med igårkväll, annars finns vi alltid på SVT play.

Kram!

Dela inlägget på:

9 reaktioner på ”Höstmys & Allhelgonamiddag”

 1. Hej naturligtvis tittade vi på tv när du är med fattas annat kålpudding lagade jag i förra veckan och delade upp och frös. Men blev sugen på efterrätten som verkade mycket god så den ska jag nog fixa någon helg enkel men såg lite lyxig ut. Det blir inte det samma med matlagningen när man är ensam försöker att laga middag varje dag.
  Nu sitter jag här och ritar ner några rader det är mulet ute och ensamheten är svår.
  Kram på dig från Borås

 2. Självklart tittade jag på Go’kväll, alltid lika kul att se när du är med 👍! Vilken god mat du lagade, jag blev så sugen på ”kållåda” som vi kallar det här 😊! Jag brukar i stort sett göra på samma vis som du men oftast brukar jag lämna bort riset. Sås har jag däremot aldrig haft till kållådan men jag skall testa den nästa gång, den är säkert jättegod!
  Efterrätten verkade supergod, passar bra när man har olika bär i frysen och vill bjuda på en efterrätt som går snabbt att tillreda!
  Kram Susanne och tack för alla härliga recept du ger oss 🤗💕👍

 3. Vilken fin kväll det blev. Har köpt hem vitkål och purjolökar sen får vi se om det blir kålpudding eller Nikkalouktasoppa. Eller om vi har tur båda rätterna. Måste få hem köttfärs först. Men kålpudding tröttnar man aldrig på. Kan bero på att jag bara bara gör det ca 2 ggr/år 😉. Just vinterhalvåret.

  Fin Allhelgonahelg 🕯️💛

 4. Min allhelgonamiddag blev kålpudding – så gott!
  Tack snälla Susanne för recept och inspiration. Tycker så mycket om husmanskost…
  Fortsatt trevlig helg till alla här i Skafferiet :D!
  Mvh Annika

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top