Mammas Lingondricka

Det är många som har hört av sig angående mammas lingondricka. Den är väldigt god, och jag har fått lov att dela receptet med er alla.

Tack mamma!

Mamma läser era kommentarer, så hon också känner till er alla bloggkompisar.

Lingonbubbel

I Go’kväll igår serverade jag lingondrickan i en karaff med frysta lingon, skivad lime, färsk rosmarin och bubbelvatten.

Drickan är god med helt vanligt vatten, men det här blev väldigt festligt och uppskattat bland gästerna. De tyckte den var så fin och sedan fick de smaka och den gick verkligen hem.

Ullas Lingondricka

1. Ånga lingon i saftmaja.

2. Mät upp saften.

3. Mät upp 4,5 dl strösocker per liter saft.

4. Koka upp sockret med någon deciliter vatten till sockerlag.

5. Blanda saft och sockerlag.

6. Häll upp på väldiskade flaskor (vi brukar hälla lite konserveringsmedel (Atamon) i flaskorna, skruva på korken och sedan skaka).

Förvaras svalt, vi har den i kallkällaren och brukar lätt hålla ett år.

Kolla vad mycket snö vi har fått, mesta delen kom i nattens snöstorm. Det blev endel att skotta imorse 😀

Dela inlägget på:

6 reaktioner på ”Mammas Lingondricka”

  1. Lingondricka är ju så god måltidsdryck. Och speciellt till kålpudding kan jag tänka mig… som här toppas med just lingon. Ni kan få till det din mor och du Susanne 💕. Har dock aldrig gjort sådan själv. I år blev det bara plockat så mycket lingon lagom till syltkok innan nästa års lingon dyker upp. Hälsa din mor och tacka för att hon delar med sig av receptet 🤗.

  2. Åhå, tack, tack, tack 🙏🥰 för receptet på din mammas lingondricka, jag blev så nyfiken på receptet då jag såg Go’kväll men så tänkte jag att det nog är ett recept ni bara håller inom familjen, så nu blev jag så positivt överraskad att få se receptet! Så jättesnällt av din mamma att dela med sig av det 🥰!
    Kram och tack mamma Ulla 🤗🥰 och kram och tack Susanne 🤗🥰

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top