Nyårsdesserten

Hur har ni det i mellandagarna? Har ni hunnit planera någon mat till nyår? Jag skulle vilja dela ett tips på efterrätt som Inger tipsade om i Go’kvälls mellandagsprogram.

Varma Cookies-Pizzokies

Minns ni dem? Jag lagade dem i januari och de blev stor succé bland personalen och alla som var med i programmet. Det är en kombination av cookies och pizza-Pizzokies. Ursprungligen ett recept från Amerika.

Vad är grejen med dem?

Det bästa med det är att det är så gott, enkelt att lyckas med och inte kostar skjortan. Du har förmodligen ingredienserna hemma redan. Tänk er en knaprig yta, seg chokladkakdeg inuti och glass som smälter ner över hela härligheten.

Förbered i god tid-om du vill

Det här receptet är så enkelt att göra och om du vill kan du grädda dem i förväg nästan klara och bara värma på dem just innan servering. Glassen kan du kula i förväg och lägga tillbaka i frysen på en kall plåt/skål, så är det bara att lägga på den allra sist.

Här hittar du receptet!

Hur serverar du dem?

Jag hade chokladsås och bär till, det går superbra med frysta bär och som slutpiff kanske hackade pistaschkärnor, mynta eller florsocker.

Dela inlägget på:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top