Varm choklad i en solig snöhög. Hur mysigt är det?
Det är lätt att tänka att varm choklad är ”bara” varm choklad. Men så är det inte. Det är som Tage sa i sina tankar om nyanser, har ni läst? Brukar posta den ibland, det är en av mina favvodikter. Jag tror att varm choklad finns här för att värma våra själar. Eftersom den går rakt in i hjärtat och hjärtat är själens portal. Påminna oss om det vackra i det lilla, vardagliga, omärkvärdiga. Glädjerus till smaklökarna är en bra bonus.
Jag gillar att ha en nypa salt i varm choklad. Tycker att det blir en ännu godare smak då.
Topping som förhöjer smakupplevelsen
Nåväl, idag vill jag slå ett slag för toppings av varma drycker. Det kan göra hela skillnaden. Behövs knappt nå fika till, men well, nån måst ju äta upp julkakorna innan dom blir dåliga menar jag…
Idag vispade jag ett chokladfluff som topping, sedan fick en välja på marshmallows eller mitt egentillverkade hallonströssel (torkade hallon, pistasch, kokos). Det blir spännande med smakerna och konsistensbrytningarna. Flytande, knaprigt, fluffigt.
Sedan behövs det ju då själva varma chokladen. Här är det varm choklad på havremjölk och ceremonikakao som jag fick i födelsedagspresent, så lyxigt brukar det inte vara. Här kommer receptet!
Varm choklad med havssalt & chokladfluff
8 dl mjölk
0,5 dl kakao
ev socker efter egen smak
en nypa flingsalt
Vispa ihop mjölk och kakao, värm upp och smaka av.
Servera som den är eller med chokladfluff (nedan).
Chokladfluff
2 dl vispgrädde
3 msk kondenserad mjölk
2 msk kakao
1 nypa vaniljpulver
Vispa ihop till ett fluff, elvisp/maskin går snabbast.
Om du gillar cheesecake så kan du vispa ner 100 g naturell färskost också i grädden. Det blir jättegott!
Tips-bygg en chokladbuffé
Servera chokladen på en bricka med olika tillbehör och låt gästerna kombinera sin bästa kopp.
Grädde, glass, strössel, nötter, karra, chokladsås, kolasås, maränger-bara fantasin sätter gränser.
Vad gillar du att toppa din choklad med? Kör du naturell?
Hojta nedan om du orkar, skickar en varm kopp till dig här!
12 reaktioner på ”Varm choklad med fluffig topp”
Varm choklad är ju så gott ute med äggmacka och apeksin..smakar ju så gott – inte samma sak att äta det inne..
Kram på er alla vänner här..🤗
Hej Barbro!
Håller med dig 100% smakar bäst ute, men ibland får det bli inomhus ändå tex
när det är väldigt mörkt ute. Kram på dig och alla bloggkompisar här!
Precis Barbro, varm choklad, macka med stekt ägg och klyftor av clementin eller apelsin. Sen gammalt 😚.
Sååå gott! 🙂
Tyvärr, kan jag inte med söt smak! Nåja jag har andra laster som goda ostar, korvar, öl ,chips osv. men koppen är fin 🙂
Smaken är som baken! 😀
Tack för koppen Susanne :D!
Chokladmjölk, som jag säger sen liten, ska helst vara grädde + kakao + socker och så varm mjölk över. Mmmm…
O´Boy är OK också om jag inte har grädde hemma men det blir ju inte riktigt så gott ;).
Jag dricker det gärna både inne och ute – naturell :)!
/Annika
Hej Annika!
Så kul att höra av dig, ha en fin vecka! 😀
Vilken bra idé för ett vintrigt kalas som snart står för dörren! Det blir plockstationer både för flytande och fast föda!
Vad kul att du gillade det Jenny! 😀
Brukar inte ha topping på. Men ska testa. Jag gillar att doppa korv eller ostmackor i chokladen. Korven ska vara god falukorv 🙂
Aha! Spännande!