Cheeseburgare-paj

Årets sportlovstips!

Varför har jag inte gjort det här förut? Ibland lagar man nåt som känns så självklart att det känns overkligt att man inte har gjort det förut. Men tills förra veckan så visste jag inte att en inbakad cheeseburgare skulle göra entré på min repertoar. Men här är den.

Varför?

Ibland far jag ut på äventyr utan att göra eld. Det kan vara av olika anledningar, tex är det oftast olämpligt att elda i en slalombacke. Ibland är det för långt att bära ved. Ibland lämnar jag stormköket hemma. Men mat och fika vill en ju ha med ändå. Då är det perfekt att förbereda något hemma, kruxet är att det behöver klara sig i ryggan, mätta bra och vara behändigt att äta. Cheeseburgare är en favorit och här har du burgare och bröd i ”samma”.

Vilka ingredienser behöver jag?

Till 4 av dessa pajer behöver du:

en rulle utkavlad smördeg, kyld

4 st avlånga små färsbiffar med ost på, stekta och avsvalnade (veg eller kött)

hackade jalapeños (jag gillar hettan, men du väljer det du gillar)

ägg till pensling, ev sesamfrö

Valfritt: dressing och sallad

Såhär gör jag

Sätt ugnen på 200 grader vanlig värme. Dela degen i 8 bitar, 4 strimlor på längden och sedan ett snitt på mitten. Pensla kanterna på 4 av degplattorna med ägg. Lägg på biffar och jalapeños. Lägg på en degbit och tryck till kanterna runt om med en gaffel. Pensla med ägg och strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen tills de har vacker färg. Det tar cirka 20 minuter i vanlig ugn. Håll koll mot slutet som vanligt eftersom gräddningstider kan variera. Låt svalna på plåten.

Servering

De här går utmärkt att servera på egen hand. Om du vill piffa så toppar du med dressing och sallad.

Det blir mättande pajer så man behöver inte göra dem så stora.

Tips!

Om du vill piffa ännu mer kan du skära några snitt i deglocken, så blir det ännu tjusigare. Här hade jag flätat, jag testade lite olika former.

Dela inlägget på:

10 reaktioner på ”Cheeseburgare-paj”

  1. Vilken rolig idé :)! Jag förstår att du kan både mat och bak till 100 % och har många idéer som du kan förverkliga och utveckla. Roligt, häftigt och bra.
    Önskar alla en fin helg!
    Annika

  2. Det här måste jag testa om det blir grillväder i helgen.
    Ha en bra fredag o helg önskar jag alla mina vänner här.

  3. Ser mycket smarrigt ut Susanne👍🤗.
    Vi har haft sportlovsbarn i olika åldrar här så det blev enkelt med korv och bröd och grillad banan med choklad som vanligt på skogsutflykten 🌭🍌🍫🧃🐾.

  4. Hej!
    Tack för mycket matglädje både här och i tv.
    Jag har för mig du haft ett recept med långbakad lammlägg med senapsfrön. Kan omöjligt hitta det. Hoppas jag minns rätt. Behöver goda recept på just läggar så här innan påsk.
    Smakrika hälsningar Monica

    1. Hej Monica!
      Tack! Åh jag minns det receptet! Tyvärr försvann det med gamla bloggen. Jag försökte få behålla den men det var omöjligt.
      Det är längesedan så jag minns inte exakt, men jag tror att jag gjorde dem i lergrytan och ungefär den här smaksättningen, plus senapsfrön var med under tillagningen i ugnen.
      Tror att jag marinerade dem kvällen innan i vitlök, olivolja, tomatpuré, rosmarin, timjan, sambal och senapsfrön.
      https://www.svt.se/recept/pulled-lamb-som-smalter-i-munnen
      Får göra ett nytt recept när jag hittar lammlägg, jag har det i ”nyporna” för det är så jag lagar lamm men behöver testa mängder ovh tider.
      Massor av matglädje till dig och alla som läser det här. Någon annan kanske har sparat receptet? Om vi har tur…

      1. Jag har tyvärr inte receptet men jag imponeras av dig när du skriver att du har det i nyporna 👏👏👏 När är du i rutan igen. Saknar dig. Hälsningar till er alla där ute.

        1. Hej Kristin!
          Saknar er också. Jag ska hoppa in nästa vecka på onsdag och vara vikarie, min nästa är efter påsk. Hälsningar till dig och alla som läser det här, jag önskar er en jättefin helg 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top