Dag 2 Amsterdam

Några timmar sena var vi framme i ett vårvackert Amsterdam. Jag hade bokat in oss på ett miljövänligt hotell, Concsious hotel Westerpark. Det var det billigaste miljömedvetna hotellet och kostade ändå över vår budget. Det är dyrt att bo på hotell i storstäder. Med det sagt, så var det ett jättefint, fräscht hotell och sååå skönt att ta en dusch efter resan. Vi ville dock hinna se något innan mörkret så vi tog apostlahästarna för att titta på Amsterdams gator och kanaler.

Underbart att promenera i ett vårvackert Amsterdam! Hotellet hade även cyklar att låna ut om man föredrar det, men vi ville promenera och fota.

Det blommade så vackert överallt!

Kanalerna var inte långt från hotellet, som ligger vid en fin park.

Vi fick tips av receptionisten att äta på Café Walvis, som inte är en turistfälla. Prisvärt och bra mat.

Snygg bar och bra service.

Sedan promenerade vi till hotellet, delade på en ekologisk dessert med kaffe och te i restaurangen och efter det somnade vi som stockar.

Så kul att vara på resa med sin kompis!

Amsterdam-London

Vi steg upp tidigt och tog Eurostar från Amsterdam via Bryssel till St. Pancras International i London. Jag hade bokat direkttåg, eller det såg ut så på nätet, men det var byte i Bryssel och det blev väldigt spännande eftersom tåget från Amsterdam var försenat. Vi var iallafall inte ensamma om att behöva springa genom stationen till biljett-, pass- och säkerhetskontrollerna. Vi hann i sista minuten. Puih!

På St. Pancras och stationen bredvid, Kings Cross har jag varit mycket och det kändes skönt att hitta direkt till taxin efter att ha fått leta dem på Amsterdams central. Äntligen är vi framme och det gick att ta tåget från Umeå till London!

Dela inlägget på:

4 reaktioner på ”Dag 2 Amsterdam”

  1. Härligt att få läsa mera om er resa! Men ååh Susanne, vilken fantastiskt vacker grön klänning du har på fotot, helt underbar är klänningen 😍👍!

    Kram
    Marianne

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top