Dag 4 Portobello market-Antikviteter & Lyxiga bakverk

Det finns vissa grejor en Londonbesökare som gillar marknader inte borde missa. Notting Hill’s Portobello Road market är en av dem. Ikonisk och berömd för sitt myllrande folkliv, antikviteter, knick-knack, vintage, mat och dryck. Och resebokhandeln med den blå dörren samt kemtvätten från filmen Notting Hill med Julia Roberts och Hugh Grant, om någon minns den?

Ett nytt inslag i bilden är trendiga caféer där influencers trängs för att få tag på efterlängtade bakverk som trender på TikTok. Just nu är det tex Japanska Hachi som är hett, med deras signaturbakverk: pistaschfyllda runda croissant för 7 GBP alltså 94 SEK, askbröd, currybröd, söta mackor fyllda med grädde och jordgubbar och till det Matcha.

Som av en lycklig slump så råkade det precis vara kort kö när vi gick förbi. Kunde inte låta bli att testa! Jag menar, jag vill ju berätta för er hur det var. Fem minuter senare ringlade sig kön runt knuten på kvarteret. Mitt emot ligger flera andra trendställen som Crème, de är specialiserade på olika rätter och där är det bildsköna, jättestora, nybakade kakor, kaffe och mjukglass som gäller. Runt hörnet hittar du Knoops, som specialiserat sig på chokladdrycker. Det är bara tre av dem. Jag stannar där, för nu iallafall.

Pistasch är förresten en trend just nu, det ska vara i allt.

Clara botaniserade och fyndade tennsoldater från 1800-talet, jag hittade emaljmuggar lustigt nog från Kockums i Sverige. Men just dessa har jag inte sett här. Det finns SÅÅÅ mycket fint här!

Visade Clara Books for Cooks och några ekologiska mataffärer som jag gillar runt Westbourne grove och Notting Hill. Vi åt lunch på en känd Italienare, som jag har glömt namnet på men det är en institution så det är bara att fråga någon som bor där. Eller gå in i books for cooks och ät deras lunch/fika, om du är där en vardag. Den stora marknaden är på lördagar, lite mindre och mysigare på fredagar.

Vi promenerade hemåt genom Kensington park, tog en paus i det gröna gräset och lät våren skölja över oss.

Sedan hem, byta om och iväg på kvällens aktivitet. Ett av mina favvoställen i östra London, som nu har öppnat i Kingly court. Hade bokat bord för där, på Nightjar är det ofta fullt veckor i förväg. Det är en kombination av jazz- och cocktailbar med härlig, avslappnad stämning. Om du går dit rekommenderar jag drinkarna som är för två, som serveras i olika fåglar.

Finns både med och utan alkohol. Vi tog lite plock och fick en jättetrevlig kväll!

Servitrisen glömde bort oss så de bjöd på maten, vilket vi tacksamt tog emot efter att ha sprängt budgeten när vi investerade i tågbiljetterna.

Dela inlägget på:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top