Som en dröm-Mysigaste hotellet ever

Reklam för The Zetter.

Innan resan letade jag efter miljövänliga hotell och hotell som jobbar aktivt med hållbarhet. Cecily på The Zetter förstod direkt grejen med vår tågresa istället för flyg och vi var nyfikna att se deras hotell och hur de jobbar för att bli mer hållbara. Att kliva in innanför dessa dörrar skulle visa sig vara ett riktigt äventyr. Min första tanke var England och Alice i underlandet!

Otroligt vacker inredning. De har flera hotell i olika prisklasser och alla hittar du här. Tänk att detta vackra också är miljövänligt och hållbart. Allt från färger på väggarna till textilier och möbler. Som en dröm. En sagovärld.

Var en än vände sig!

Den här kängurun är en klass i sig! I salongen The Parlour kan du välja att ta en drink med smårätter och afternoon tea. på morgonen serveras frukosten här. Känslan när du kliver in är som att komma hem till ett ombonat hem. Rakt in i salongen, som är ganska vanligt i Engelska hem.

Clerkenwell

Området är perfekt som utgångspunkt för äventyr i London. Det har blivit framröstat till bästa området att bo i just nu och det vimlar av bra restauranger och en fin matmarknad. Mysigt och centralt. Med det sagt så skulle man enkelt kunna stanna ett par dagar i hotellet och vara helt nöjd. Tågstationen ligger ganska nära och kollektivtrafiken är mycket bra och nära.

Miljöarbetet på The Zetter

Jag är väldigt förtjust i att hotellet jobbar medvetet med miljöaspekten. Här kan du läsa mer om allt de gör. De möblerar och inreder med begagnade/återbrukade möbler. De har borrat ett hål i marken som förser dem med vatten till toaletter och kylsystem och varje sådan grej hjälper till. Borrhålet försörjer även hotellet bredvid som är lite större men tillhör samma företag. Förutom detta så finns det ett system för energibesparing som aktiveras när gästerna lämnar rummet, påfyllbara duschkrämer, schampoo osv. I restaurangen är det lokalproducerade råvaror så mycket som möjligt.

Rummen

Lika vackra som all annan inredning. Det var svårt att slita sig för det fanns så mycket att titta på. Trots alla detaljer och damm som potentiellt kan samlas, så var det mycket rent och fräscht överallt. I garderoben fanns både säkerhetsskåp, fina glas och varmvattenflaska. Det fanns även filtrerat kranvatten i glasflaskor, pressokanna, tekanna och vattenkokare på rummet. Vi njöt en kopp innan vi hoppade i duschen. För att ge en hint om hur hotellet tänker så fanns det ingen mjölk på rummet. Detta för att undvika tråkiga plastförpackningar. Önskar du mjölk eller mer vatten så är det bara att ringa receptionen, så kommer den!

Mat & dryck i The Parlour

Vi fick testa restaurangens nya vårmeny, som består av lokalproducerade råvaror i säsong. Det är alltid roligast att testa det lokala när man reser, tycker jag. Tänk sparris och färskpotatis, plocktallrikar med ostar och charkuterier.

Svårt att välja vad som var godast.

Ostbricka med olika sorters ost, marmelad och kex passar perfekt till alla drinkar.

Det finns en bra vinlista, varma drycker som kaffe och te och de har även ett ljuvligt utbud av cocktails.

Både med och utan alkohol, så de passar alla.

Det är en mycket vacker miljö och jag rekommenderar varmt att boka bord, för här blir det fullt på kvällarna. Hotellgäster blandat med Londonbor. Min vän som bor i London kom förbi och berättade att de gärna går dit på en drink för stämningen och miljön.

Vi provade smaker och det var roligt att få ta på sig klänning och piffa till sig efter några dygn i tights på tåget.

Det är en av behållningarna från resan. När den har varit lite mer strapatsrik än en vanlig flygresa så njuter en ännu mer av det goda.

Frukosten

Frukosten som serveras i The Parlour har allt en kan önska. Från buffé till a la carte. Vällagat, fina råvaror och riktigt fint kaffe som görs i en espressomaskin. Jag uppskattar att de lägger fram lite i taget av råvaror så att det känns fräscht under hela tiden frukosten är öppen.

Thank you Team Zetter

Tack så jättemycket till Cecily och Zetter-gänget som gav oss courage att fortsätta hitta mer miljövänliga sätt att resa och bo på. I en värld där många andra saker ofta kommer före miljön, se tex vårbudgeten i Sverige så är det uppfriskande att uppleva att det finns fler som försöker förändra världen till en bättre plats för kommande generationer.

Dela inlägget på:

6 reaktioner på ”Som en dröm-Mysigaste hotellet ever”

 1. Verkligen ett fint och bra hotell med EKO-tänk men alldeles för dyrt för mig tyvärr! Förstår att en storstad som London har höga priser men detta var i överkant… Trevligt att ni kunde bo där i alla fall :)!
  🙂 Annika

  1. Det är verkligen jättefint och det blir dyrare med EKO, men med det sagt så har samma koncern ett hotell nästan vägg i vägg, Marrables som har kampanjer ibland och lägre pris. Det är EKO-tänk på det också.
   Det var dock fullt när vi var där.
   Matsalen/baren på The Zetter är öppen så man kan boka bord och gå dit på en kopp kaffe/te eller drink alt afternoon tea och insupa miljön. Det är ett prisvärt alternativ som mina vänner som bor i London gör ibland. Jag bor oftast hemma hos vänner när jag är i England och skulle inte kunna vara där så mycket som jag varit annars.
   https://marrableshotel.com

   1. Åh, tack för ditt svar med förslag på alternativ och en bra idé att man kan besöka hotellets restaurang och bar bara.
    🙂 Annika

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top