Den mjälla och späda sommarkålen var bra kurs på så jag tänkte dela ett par recept här, utifallatt någon fler gillar den. Den är bara i säsong ett tag nu så passa på att njuta!
Bra hållbarhet
En förträfflig grej med kål är att den (oftast) håller längre än salladsblad så du kan ha den i kylen ett par veckor utan problem. Även efter att du har delat den.
Strimlad eller hackad-det är frågan
Jag brukar variera hur jag skär den. Vet att många använder mandolinen och det är något jag gillar MEN just sommarkålen kan ha en tendens att glida mer och gå nästan ännu bättre att skiva tunt med kniv eller finaste skivan i matberedaren. Du kan även mixa den med kniv i matberedare. Till sallad gör jag oftast strimlad, till wok och stuvning blir det större bitar.
Snabbpicklad sommarkål
1 litet huvud sommarkål
2 morötter
3 msk vatten
2 msk strösocker
1 msk ättika, 12%
1 tsk salt
0,5 tsk chiliflakes
Såhär gör jag:
1. Strimla kål och morötter. Jag brukar skölja kålen i kallt vatten efter jag har strimlat den och låta den rinna av.
2. Blanda samtliga ingredienser och låt stå minst 15 minuter.
Vad tror ni om det här? Det kommer ett till recept i veckan, så grabba ett huvud sommarkål om du hittar på affären!
12 reaktioner på ”Picklad sommarkål”
Toppen, det ska jag pröva!
Tack för tipset :D!
//Annika
Åh vad kul att höra Annika! 😀
Åh, jag gjorde precis en gammal klassiker – veckosallad med kokad dressing på olja, vinäger och socker Gött det också! Men nästa kålhuvud blir efter detta recept.
Hej AnnaLena! Jamen asså den veckosalladen är fina grejor!
Vad roligt att du vill testa den här också 🙂
Gott och enkelt,har vitkål i kylen.
Ja, testa den! Väldigt enkel och smakrik. Hoppas du gillar den!
Jag älskar den allra första sommarkålen och dess krispiga konsistens och precis som du skriver, det gäller att passa på när den finns. Använde den istället för sallad när vi åt tacos häromdagen. Det verkar vara ett kul recept som du delar med dig av, skall absolut testas.
Åh, vilket bra tips! Perfekt till tacos, tack! 😀
Så jättegott och inte svårt. Skall helt klart göra detta mera
Hej! SÅ roligt att höra, tack för att du berättar för mig och läsarna vad du tyckte om receptet.
Nu har jag testat detta enkla och mycket goda recept (och kom ihåg att ge respons…;)! Passade så bra i värmen med en kall och frisk sallad :D. Tack Susanne!
Men så roligt att höra Annika, tack! 😀