Picklad sommarkål

Den mjälla och späda sommarkålen var bra kurs på så jag tänkte dela ett par recept här, utifallatt någon fler gillar den. Den är bara i säsong ett tag nu så passa på att njuta!

Bra hållbarhet

En förträfflig grej med kål är att den (oftast) håller längre än salladsblad så du kan ha den i kylen ett par veckor utan problem. Även efter att du har delat den.

Strimlad eller hackad-det är frågan

Jag brukar variera hur jag skär den. Vet att många använder mandolinen och det är något jag gillar MEN just sommarkålen kan ha en tendens att glida mer och gå nästan ännu bättre att skiva tunt med kniv eller finaste skivan i matberedaren. Du kan även mixa den med kniv i matberedare. Till sallad gör jag oftast strimlad, till wok och stuvning blir det större bitar.

Snabbpicklad sommarkål

1 litet huvud sommarkål
2 morötter
3 msk vatten

2 msk strösocker
1 msk ättika, 12%
1 tsk salt
0,5 tsk chiliflakes

Såhär gör jag:
1. Strimla kål och morötter. Jag brukar skölja kålen i kallt vatten efter jag har strimlat den och låta den rinna av.
2. Blanda samtliga ingredienser och låt stå minst 15 minuter.

Vad tror ni om det här? Det kommer ett till recept i veckan, så grabba ett huvud sommarkål om du hittar på affären!

Dela inlägget på:

12 reaktioner på ”Picklad sommarkål”

  1. AnnaLena Forsberg

    Åh, jag gjorde precis en gammal klassiker – veckosallad med kokad dressing på olja, vinäger och socker Gött det också! Men nästa kålhuvud blir efter detta recept.

  2. Carola Åkesson

    Jag älskar den allra första sommarkålen och dess krispiga konsistens och precis som du skriver, det gäller att passa på när den finns. Använde den istället för sallad när vi åt tacos häromdagen. Det verkar vara ett kul recept som du delar med dig av, skall absolut testas.

  3. Nu har jag testat detta enkla och mycket goda recept (och kom ihåg att ge respons…;)! Passade så bra i värmen med en kall och frisk sallad :D. Tack Susanne!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top