Smörstekt sommarkål med citron & valnötter

Kål är så tacksamt att smaksätta, det går med nästan vilken krydda som helst. Den här rätten, eller tillbehöret, passar bra till det mesta. Fisk, korv, kött, veg-you name it! Jag serverade den till färsbiffar och det blev jättegott med syran från citronen, jag tror nästan en kan äta detta som en varmrätt.. Iallafall så är den perfekt till tex en bit stekt torskrygg eller korv. Just det, jag fick ju tips från Ami om Lidl’s färska korvar. Jag har inte vart där på ett bra tag så det börjar bli dags.

Här kommer receptet på citronkålen, hoppas ni gillar det!

Smörstekt sommarkål
0,5 litet huvud sommarkål
1 ekologisk citron
0,5 dl valnötskärnor 
smör till stekning
salt, peppar

1. Skär kålen i bitar, skölj i kallt vatten och låt rinna av.
2. Stek kålen i smör. Smaka av med rivet citronskal, salt & peppar. 
3. Toppa med valnötter.

Dela inlägget på:

8 reaktioner på ”Smörstekt sommarkål med citron & valnötter”

 1. Tack för alla somriga fräscha recept du bjuder oss på här i skafferiet 🍋🥬. Vi hade ätit vitkålssallad i olika varianter så länge så tog ett uppehåll men nu när den färska vitkålen är kommen ska den givetvis inhandlas igen.

  Fick tips om ett ”gammalt recept” häromdagen som var helt nytt för mig med just vitkål i (använde säsongens första färska kålhuvud till rätten). Kålmaja. Förenklad kålpudding kan man säga. Ja vitkål är en otrolig användbar grönsak i många olika rätter.

  Fin vecka till er ☀️🌿!
  Här i Östergötland har det blivit högsommar känns det som med soligt väder och 21-26 grader varmt.

  1. Hej Ami!
   Varsågod, så roligt att höra från dig och en rapport hur ni har det i Östergötland. Hoppas att du och alla som läser det här har en fin vecka!

 2. Tack för enkelt och gott recept :)! Detta blir bra mat för söndagen :D!
  En dum fråga… jag ser att du har kålen i en ugnsfast form. Kålen ska väl dock inte vara i ugnen? Mvh, Annika

  1. Hej Annika!
   Det är ingen dum fråga. Jag hade den som uppläggningsfat, använder mina emaljformar till allt möjligt, de är så mångsidiga och lätta.
   Tycker att dom är fina också 😀
   Heja du, vad roligt att du vill testa!

 3. Therése Ramzell

  Älskar sommarkålen varje är väntar jag med spänning när den ska dyka upp affärerna.
  Tack för tippset om valnötterna och citronen. Måste prova!
  Min sommarkål idag fick bada i såsen från Ungers gulyás de blev en jättegod rätt till köttet.

 4. Glömde berätta vad jag tyckte om denna rätt… MYCKET GOD! Jag åt den som en rätt utan tillbehör och det var inte dumt alls. Enkelt är ofta godast tycker jag.
  😀 Annika

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top