Vispad honung

Vispad honung förgyller det mesta och har snabbt blivit en favorit härhemma. Har ni testat? Annars: Fixa en burk honung och sätt igång!

Vad är grejen?

Genom att vispa in luft i honungen får du ett härligt honungsfluff. Vispad honung blev viral för en tid sedan och det är då int konstigt, du behöver enbart en råvara-honung och sedan är det bara att vispa. Elvisp eller maskin skulle jag säga eftersom det tar minst 10 minuter att vispa in luften som tar honungen till nya höjder och en krämig, fluffig konsistens. Kommer fortsätta använda vanlig honung, det är inte det. Men den vispade är en lyxig känsla och extra god att ringla på allt möjligt från yoghurt, frukt och pannkakor till fetaostmackorna.

Hur länge håller den?

Den håller ett bra tag, ett par veckor. Jag har den på köksbänken och her den på allt just nu. Du kan vispa upp den igen om det behövs.

IMG_1780.jpg

Perfekt sätt att använda kristallisserad honung

Honungsburken jag hade hade kristalliserat sig i skafferiet och jag ville undersöka om den funkade att vispa upp även den, det gick bara fint det. Det är inget fel på honungen med kristaller vill jag bara säga. Men jag gillar slät honung.

Någon som har testat? Eller blir pepp?

Ps. Om din honung har blivit då hård att du int får ut den ur burken utan att bryta sked och/eller handleden så värm burken liten stund i varmt vatten så ordnar det sig. 

Dela inlägget på:

8 reaktioner på ”Vispad honung”

  1. Aldrig hört talas om. Köper så fin honung från en vän här i närheten. Tjockyoghurt, honung, nötter/mandel och ev bär är så gott som mellanmål eller framåt kvällskvisten 🐝😋. Tack för roliga tips!

  2. Hej. Jag har en receptfråga. Jag har för mig att du gjorde en citrusmarmelad (med Clara?) på bla hela apelsiner men hittar inte receptet. Hoppas du vet vilket recept jag menar o hoppas att du kan dela med dig av det😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top