Världens enklaste kaka

Igår var det premiär för TV-hösten för mig. Det var 4-5 månader sedan sist och jag är alltid lite ringrostig då. Ni vet, man letar vars saker är som har blivit flyttade sedan sist och hur var det med soppåsarna, vars ligger dom nu eller dom slut? Till slut var allt på plats och vi hade en rolig sändning tillsammans. Det är alltid kul att ses igen med hela teamet efter sommaren!

Jag lagade en krämig pasta med karamelliserad lök och svamp och till efterrätt en av världens enklaste desserter…. Spana in receptet här.

Jag hann inte fota så mycket, men ska se om jag kan hitta ett par till bilder i rullen. Om du missade programmet så kan du alltid se det i efterhand här på SVT Play.

Som ni såg så använde jag en färdig kakmix som genväg till kakan. Jag tycker att det är smidigt, men man kan även göra en egen mix:

Egen ”kakmix”

180 g vetemjöl

150 g strösocker

1,5 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

Blanda ihop samtliga ingredienser och följ i övrigt receptet till kakan.

Jag vill gärna inspirera till enkla recept för de dagar man kanske inte har möjlighet att lägga mycket tid på maten. Då finns det vissa knep och jag säger definitivt inte att vi ska sluta laga mat från grunden. Det är fortfarande fantastiskt. Och det funkar inte alltid ihop med livet, tiden och utrustningen en har tillgång till.

Men jag är lite nyfiken. Har ni några bra tips på genvägar i köket?

Önskar er en fin fortsättning på veckan!

Dela inlägget på:

13 reaktioner på ”Världens enklaste kaka”

  1. Tack 🙏 för igår du sprider verkligen glädje. Ska införskaffa chiliolja till hushållet. Den måste testas 😀 Sedan ska jag göra eget kakmix så praktiskt. Må så gott Susanne och alla på bloggen 🌻

  2. Chilioljan blir jag nyfiken på.
    Färdig vaniljsås är alltid bra att ha på lut och det går ju snabbt att svänga ihop en smuldeg o hälla över frysta bär..

  3. Så härligt att ha dig tillbaka i rutan 🫶! Tittade på programmet i efterskott eftersom vi hade besök när det sändes.

  4. Hej Susanne!
    Bakat ostkexen, jättegoda. En liten fråga bara: hur förvarar jag kexen, så dom inte förlorar sprödheten? Tacksam för svar!
    Mvh Siv 🤗

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top