Jag vet int om någon av Er minns min vattenmelonsallad med fetaost, lime, koriander, cashewnötter och balsamicosirap från massa år sedan?

I veckan hittade jag iallafall ekologiska vattenmeloner som verkligen var fina. De blev basen till den här salladen. En klassiker här hemma på sommaren, och något jag gör direkt när vattenmelonen smakar som den ska – sött, saftigt, inte tråkigt och blaskigt.

Visst är dom vackra, melonerna? Här kommer receptet!

Vattenmelonsallad med feta & lime, räcker till 2 som lunch eller 4 som tillbehör

1 liten vattenmelon, ekologisk om du hittar

ca 150 g fetaost

skal och saft från 1 lime

1 dl salta cashewnötter

färsk koriander (eller mynta, om du föredrar det, jag blandade båda två)

balsamicosirap att ringla över

valfritt: lite flingsalt och svartpeppar

Såhär gör jag:

Skala och skär melonen i bitar. Lägg på ett stort fat eller i en skål. 

Smula över fetaosten (ibland har jag större bitar).

Riv över limeskal och pressa i lite av saften.

Grovhacka nötterna och strö över.

Toppa med koriander och ringla över balsamicosirap.

Smaka av med lite flingsalt och svartpeppar.

God som den är, men funkar också riktigt bra till grillad kyckling eller varmrökt lax.

Salladen fungerar utmärkt till picknick – men kom ihåg att den ska helst ätas samma dag.

Har du testat? Jag vill verkligen varmt rekommendera den, oavsett.

När melonen är bra, behövs int nå mycket mer!

Dela inlägget på:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen