Här kommer receptet på cookiebitarna som Clara testade i våran live i söndags. Älskar att baka i långpanna, det räcker till många och är smidigt. Jag kommer att uppdatera med nya bilder så fort de är klara.
Brynt smör i frosting?
Ja, det ger en ny smakdimension av kola och nötighet. Jag färgade den ljust rosa med rosa geléfärg som jag köpte på mataffären.
Botten
225 gram smör, mjukt
225 g strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
250 g vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Frosting
125 gram brynt smör
150 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
120 g naturell färskost
ett par droppar karamellfärg
1 .Sätt ugnen på 175 grader vanlig värme.
2. Rör smör och socker smidigt. Tillsätt ett ägg i taget.
3. Sikta ner resterande ingredienser och blanda ihop till en deg.
4. Tryck ut degen i bakpappersklädd långpanna ca 25×30 cm.
5. Grädda tills botten börjat få färg i kanterna men ännu är mjuk i mitten. Det tar cirka 20 minuter. Låt svalna
6. Gör frosting: Bryn smöret, låt det svalna helt i rumstemperatur. Vispa ihop samtliga ingredienser ett par minut med elvisp. Färga den om du vill med karamellfärg.
7. Bred frosting på den kalla botten, strö på strössel.
8. Ställ i kyl tills den stelnat, skär i bitar. Det går lättast om kakan stått i kylen över natten.