Skördetiden började för några veckor sedan med björksav och musöron, och nu är det tid för granskott! Iallafall i norr, i söder är det andra grejor. Jag fryser oftast in granskotten och gör inläggningar, men i år blev de även ett par omgångar örtsalt.

Grovsalt är en favvo för mig! Kan man ha till många saker.

I år bestämde jag mig för att testa att göra det i mammas kaffe/kryddkvarn. Och vilken grej, det bara visslade till! Nu ligger det på lufttork och jag kan bekräfta att det blev succé med ett par ekologiska citronskal i mixen.

Så mjuka och fluffiga, fina, klargröna granskott.

Kom ihåg att man bara får plocka granskott om man har tillstånd från markägaren. Plocka med hänsyn och efter deras anvisningar eller läs på på nätet innan om du är osäker. Det brukar alltid vara uppskattat att få en provburk som tack 😀

Jag lagar ju mat varje dag så jag har redan hunnit bjudit på detta, strödde det ovanpå rökt fisk och potatissallad. Succé!

Har ni förresten testat granskottssalt eller smakat något annat med dem?

Önskar er alla en fin helg!

Ps. har du anmält dig till mitt nya nyhetsbrev? Gör det jättegärna!

Dela inlägget på:

3 reaktioner på ”Ljuvligt Granskottssalt”

  1. Spännande! Jag gjorde granskottssoppa för ganska många år sen. Vi bjöd min pappa på den men efter en portion sa han att det räckte. Han tyckte det var roligt att få smaka den iaf. Så kände vi med. Inget jag kanske gör om.
    Men att göra salt på skotten låter bättre. Som smaksättning till en rätt bara. Menar du att du bara mixar/mal grovsalt, granskott o några citronskal o sen lägger på tork?

  2. Min vän från öst plockade granskott o varvade med strösocker o det skulle stå i ett soligt fönster en tid o sen förvandlas till granskottssirap om jag minns rätt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Vill du få inspiration direkt till inkorgen?

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev och få recept, säsongstips och matinspiration.

Rulla till toppen