Välkommen Hem Alla Hjärtan!

Så roligt att prick just du är här och hälsar på hos mig idag!

Det är alla hjärtans dag och det är inte enbart ett sammanträffande.

Det här är en sida direkt från mitt hjärta till dig.

En plattform att mötas på och fortsätta våra samtal. Den finns här för att jag har läst era mejl, dm, brev. Öppnat presenter, stannat en stund och pratat på stan. Och för att jag älskar att kommunicera med er och dela med mig av det jag får lära mig i livet. Ett varmt, dygnetruntöppet fikarum med goda samtal och hembakat (nåväl oftast, det finns ju bekvämimpa).

Det är många som har saknat bloggen och jag med. Så till just dig-en allahjärtanspresent från mig!

Jag älskar er, har saknat er, saknat att skriva och att umgås med er blir bara roligare och roligare med åren. Så nu följer jag mitt hjärta och själs vägledning, en otrampad stig. Men jag har packat: rejäla kängor, kaffepannan, kåsan, kniven och skidor som bär i terrängen. Det är här du hittar mig. I skogen, på havet, ifjälls. Bland sjöarna och de oändliga vidderna i Norr. I min folkabuss. Och i köket.

Let the Beauty we love be what we do, som Rumi säger.

Från Hemmings med kärlek. Foto: Agnes Gällhagen

Today, like every other day, we wake up empty

and frightened. Don’t open the door to the study

and begin reading. Take down a musical instrument.

Let the beauty we love be what we do.

There are a thousand ways to kneel and kiss the ground,

there are a thousand ways to go home again.

Rumi

Tack för att du är här idag och jag hoppas att du ska trivas här hos mig!

Lämna gärna en kommentar till mig nedan så fortsätter vi sprida värme i världen tillsammans. Känns som att det behövs mer än någonsin.

Önskar dig en fin alla hjärtans!

Kram från Susanne

Ps. Kika in imorgon för då kommer ett nytt recept som jag hoppas ni ska tycka om. Här hittar du det allra, allra första receptet jag postade idag, En ljuvlig rödbetssoppa med dill och valnötter.

Dela inlägget på:

33 reaktioner på ”Välkommen Hem Alla Hjärtan!”

   1. Tack Susanne, vilken överraskning och vilken fin dag att bjuda in oss igen till din nya blogg. Blir jätteglad! Kärlek och vänskap behövs mycket av i dessa tider. /Kram Ami 🤗💛

 1. Så glad jag blir. Vilken present på Alla Hjärtans Dag. Nu är det bara att sprida det vidare till nära och kära. Stor varm kram och lycka till

  1. Hej Käraste Kristin!
   Våra vägar möttes igen i det här livet, så underbart roligt.
   Som jag har saknat er alla.
   Vad roligt att du gillar presenten 🙂
   Tack för att du delar och kommenterar. Det betyder mycket för mig.
   Kram!

 2. Helene Kåredotter Kvistad

  Det var en fin ❤️ gåva❣️ För det är väl så det blir. När du låter mig följa med på Din resa.
  Övertygad de kommer att bli många stopp.☕️🍰💥
  Vill gärna bekvämimpa även på jobbet🍽
  Tack för att Du är tebax🙏 En fin 🧡 kväll till Dig.
  Kram Helene 🩷

 3. Ska bli spännande och kul att få följa med här! Hade liksom inte riktigt upptäckt dig förrän du och underbara Clara började med er slow-TV vilken jag ÄLSKAR! Ett så härligt och gammaldags koncept.
  Ganska våriga hälsningar från Malmö

  1. Hej Cristel!
   Men så kul att du är med mig här också!
   Åh ni har väl vårblommor längst väggarna nu? Här i Umeå är det massa snö, som det ska vara. Jag ÄLSKAR också våra slow-tvsändningar, laga mat tillsammans och
   SÅ roligt att höra hur ni har det och se bilder från hela landet, ja hela världen.

   Fortsätt Njut av våren!

 4. Tack, snälla Susanne. Jag har saknat dig. Du fick mig att börja laga mat med glädje. Jag har lagat mat men aldrig med glädje (jag är 63år). Men du lärde mig att inte ”tjorva” till det, att ”bekvämimpa”, att laga mat med humor. Livet har blivit roligare. Jag älskade dina tvsändningar.
  Jag kommer att läsa din blogg så ofta jag kan för att fortsätta att få inspiration.
  Ha en bra dag
  Annica Plass

  1. Hej Annica!
   Tack för din fina kommentar och för att du är med mig här och på teve också! Kul att du gillade sändningarna vi gjorde. Det är fantastiskt roligt att träffa er alla i direktsändning under så lång tid.
   Det värmer mitt hjärta att jag har kunnat förmedla otjorvighet och glädje, tusen tack att du berättar för mig. Jag undrar ibland om det jag försöker förmedla kommer fram.
   Laga mat med humor och roligare liv är helt klart våran melodi, eller hur!?
   Balansen! Ha en superfin dag!

  1. Hej Margot, Liljan, Kristin m.fl. som jag känner sen Susannes tidigare blogg. Så jätteroligt att vi får sammanstråla här i skafferiet igen 💞.

 5. Nu är ordningen tillbaka med godkväll och god mat vilka smarriga fiskrecept det bjöds på. Svårt att laga när man är ensam men måste prova dessa. Får väl bjuda hem någon Tack

 6. Jag har redan kommenterat och hälsat välkommen tillbaka till Susanne på Instagram
  men gick in här nu och ser alla gamla vänner. Hej alla, så roligt att vi kan se varandras namn härinne igen !!Trevlig helg på er, kram Liljan

  1. Hej Bästa Liljan! Varmt välkommen hit! Håller med dig. SÅ underbart att se era namn här!!!
   Tack för att Ni är Ni, äkta lojala vänner. Det betyder SÅ mycket för mig.
   Trevlig helg & kram från mig!

 7. Jag håller med det är roligt att återknyta våra möten här via Susannes skafferi. Det är ju många år sedan kontakten var mycket livlig. Nu kommer tipsen igen och nya idéer ska själv koka pumpasoppan till veckan. Ha en trevlig helg alla

 8. Så fint inlägg. Så proppfullt av inspiration redan inledningsvis, men när också Rumi får vara med så känns det så fulländat. Jag har inte plats för fler distraktioner i telefonen, halkade in här via Claras länk av en slump, men bestämmer härmed att rensa ut på andra scrollfällor, för hit vill jag titta in igen. Vilken livsglädje! Tack!

  1. Hej!
   Åh vad fint skrivet, tack!
   Hoppas att du ska trivas här hos mig, jag blir så glad när vi kan ha en kontakt i kommentarerna så jag får
   lära känna er också. Helt rätt att rensa telefonen, jag har också rensat rejält.
   Ha en fin kväll!

 9. Vad härligt att du har en alldeles egen blogg! Tack för att du vill och orkar dela med dig av din glädje och värme. Superhärliga bilder också!

  1. Hej Monica!
   Tusen tack, så roligt att du är med mig här.
   Hoppas att du ska trivas, det kan verkligen alstras så mycket värme och kärlek när godsinnade människor får mötas.
   Känns som vi alla behöver glädje och värme lite extra mycket just nu och om jag kan bidra till det på något sätt är jag tacksam 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top