Gubbröretårta & Påskbakelser

Hej Kompisar!

Ett sent inlägg kommer här, efter kvällens interaktiva direktsändning av go’kväll. Vi sände för första gången med samma teknik som vi har haft i Susannes skafferi-programmen. Så kul att kunna ”prata” direkt med alla som vill och har möjlighet.

Idag blev det en krämig Gubbröretårta, här hittar du receptet på den.

Foto idag: Julia Säfsten och jag

Till efterrätt blev det påskbakelser med kladdkaksbotten och salt karamellmousse.

Och programmet finns på SVT Play om du skulle vilja se det 😀

Tack för idag allihopa. Hoppas ni mår bra. Over and out!

Dela inlägget på:

12 reaktioner på ”Gubbröretårta & Påskbakelser”

 1. Hej Susanne 😊👋! Tittade på dig i Gokväll programmet igår och beslöt att jag skall laga Gubbröretårta till min mamma när det är Morsdag (14 maj här i Finland). Gubbröretårta innehåller alla ingredienser som min mamma älskar, fast jag tror jag till det tillfället kallar den Mors röretårta 😅!
  Du hade gjort en väldigt fint dekorerad tårta, den picklade rödlöken blev en riktigt fin färgklick på tårtan!
  Ha det riktigt bra under påskhelgen! Hoppas solen lyser över alla ☀️! Glad Påsk 🐣🐤!

  1. Hej Marianne!
   Åh vad kul att du var med i rutan, tack!
   Ja, det låter som ett jättebra namn! 🙂
   Jag var i valet och kvalet om jag skulle vara mer klassisk och ta hackad röd lök men jag tycker om syrad lök och det är så fin färg.
   Önskar dig en underbar påsk!

 2. Så mycket gott du lagade i Go’kväll igår.
  Lite lugnare helg hos oss denna helg mellan kalashelgerna. Har inhandlat ingredienser till gubbröra o lite annat smått och gott bara. Skönt att ta dagarna som de kommer och kunna vara ute så mycket man vill.
  GLAD PÅSK alla här i skafferiet 🐣💛!

 3. I den tredje matbutiken jag var inne i idag hade de några 6-pack ägg kvar. Helt slut i de två första butikerna. Är väl så på många håll i landet eller?

   1. Hej ! Det var Pelle o Lisas hönseri som brann. Hönorna klarade sig men det var lokalerna där man packar äggen som förstördes. Så nu skickar man äggen till andra hönserier för att få hjälp med packningen av äggen. Här gapar hyllorna tomma av ägg nu.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top