Fira in Påsken 2024 med oss

Imorgon är det äntligen dags att träffas live igen. Som jag längtar! Clara också, det har blivit en tradition nu att få fira in högtiderna tillsammans allihopa. Det är så roligt också att vi kan ha kontakt i chatten på Youtube. Imorgon ska vi försöka fokusera lite mer på chatten än sist så vi hinner läsa mer. Vi planerar att avrunda sändningen med en frågestund, så ställ gärna frågor om påskmaten eller skriv en hälsning till oss i chatten. Vi blir jätteglada att höra från er!

Här hittar du en direktlänk till sändningen.

Precis lagom kladdiga, sega saltkaramellblondies med havssalt.

Den här kakan fungerar både som fika och efterrätt. Med en klick grädde och bär eller frukt så blir den en vacker påskbakelse som du kan förbereda i god tid.

Vad ska vi laga?

Det blir ett par enkla, prisvärda grejor och Clara kommer att visa mysiga pyssel. Jag tänkte bland annat bjuda på en långpannekaka med kola och salt karamell. Den är ljuvligt god, väldigt lite disk, snabbt och enkelt. Älskar doften när den gräddas. Kola, vanilj och smör sprids i hela huset. Ett tips är att skära den i mindre bitar och frysa in så kan man ta fram en liten bit efter middagen eller till kaffet.

Jag delar receptet redan nu, om någon av er skulle vilja baka tillsammans med oss i sändningen.

Dumleblondies med havssalt, 20 bitar

225 gram smör

330 g muscavadosocker (både ljust och mörkt går bra blir mer lakritston på mörkt)

1 ägg+1 äggula

250 g vetemjöl

1 tsk flingsalt

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

250 g Dumle

Såhär gör jag:

1. Bryn smöret och låt det svalna.

2. Sätt ugnen på 175 grader vanlig värme.

3. Blanda mjöl, 0,5 tsk salt, bakpulver och vaniljsocker.

4. Rör ner sockret och ett ägg i taget i smöret. Trägaffel eller slickepott funkar bra att röra med.

5. Tillsätt mjölet, rör ihop till en smet och häll i bakpappersklädd form cirka 20×20 cm. Tryck ner kola och strö på salt.

6. Grädda mitt i ugnen 30 minuter eller tills kakan är nästan genomgräddad, men fortfarande lite kladdig. Håll koll mot slutet eftersom tiderna kan variera beroende på flera faktorer.

7. Låt svalna i formen, ställ i kylen och och skär i bitar.

Kakorna går jättebra att frysa.

Förbered gärna något gått att dricka tills imorgon, så kan vi mysa med det tillsammans i sändningen!

Om du vill göra samma som oss, min påskpunch, så kommer ett recept här.

Påskpunch, 4 glas

1 grapefrukt eller 2 blodapelsiner, skivade

1 mango, i bitar

1 klase vindruvor (går bra att byta ut mot frysta bär tex körsbär)

200 g jordgubbar, frysta

1 flaska rabarberbubbel (går att ta kolsyrat vatten+saft) eller alkoholfritt rosébubbel

mynta, is (kan uteslutas om du fryser in vindruvorna)

Såhär gör jag:

1. Lägg bär, frukt, mynta och is i en tillbringare.

2. Fyll på med bubbel, rör om.

Om du önskar en sötare dricka så ta i lite sirap eller lönnsirap efter din egen smak.

Avslutningsvis ett par ord om det tekniska

Eftersom vi sänder för egen maskin nu så sköter vi allt med det tekniska också och om det skulle strula med Youtube så kommer jag att behöva starta en ny livesändning. OM det händer, så stanna kvar ändå och klicka in på nya sändningen. Det kan ta ett par minuter att få igång den, eftersom den först behöver spara ner men jag har med mig racerdatorn och sänder genom den så det ska gå så snabbt som möjligt. Det behövdes mer kraft än vad telefonen mäktade med. Iallafall när man är i Västerbottens inland och streamar live. Förresten på tal om telefoner, hur sjukt är det att de bara håller runt 2 år? Nu används ju min massor i jobbet, men ändå. Den är bara 1,5 år drygt och batteriet har börjat lägga ner. Nog om det. Blir det teknikstrul från våran sida så håll koll i Communitychatten, så meddelar jag där.

Längtar att träffa er alla imorgon klockan 14.00-15.30 på min Susannes skafferi-Youtube eller Claras Instagram.

Varmt välkomna!

Dela inlägget på:

17 reaktioner på ”Fira in Påsken 2024 med oss”

  1. Maken och jag ser så mycket fram emot er sändning imorgon.
    Å kul att redan idag få en glimt av vad som kommer att lagas.
    Lycka till, eller ’break a leg’, välj själv vilket som passar.
    Hälsningar från östra Värmland.

  2. Pingback: Påsklive 2024 från Claras kök - Susannes Skafferi

  3. Det var så mysigt att få hänga med er hemma i Claras kök. Uppskattar verkligen att ni styr upp detta, så mysigt och inspirerande! Glad påsk! 🐣

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top