Jag gjorde ett experiment härhemma med lussebullarna. Det blev en ny hybrid där saffransdegen mötte blåbärskakun, vaniljbulla och smulpaj.
Jag gjorde några med tranbär också, blev väldigt gott med smakbrytningen sött och syrligt.
Receptet på min saffransdeg hittar du här.
Jag rullade degen till bollar. Lät dem vila 10 minuter för att lossa på degspänningen. Blir lättare att kavla då samt att degen inte drar ihop sig så mycket.
Kavlade lite, tryckte ner en skål för att hysa vaniljkrämen i.
Sedan är det bara att fylla och toppa med det en gillar.
Vaniljkräm och saffran går så bra tillsammans, det här vill jag baka fler gånger!
Testade även ha på en smuldeg för att få crunch. Det funkade. Efter gräddningen penslade jag med sockerlag som jag hade kokat på lika delar pressad apelsin och socker.
Önskar er alla en fin adventshelg!
5 reaktioner på ”Saffransbullar med vaniljkräm, blåbär & crumble”
Dom där ser ju jättegoda ut…önskar alla vänner här en fin advent🤗
Tack Barbro! Hoppas att ni alla mår gott!
Saffransbullarna med god vaniljkräm i ser supergoda ut!!! Och så vackra…
Trevlig 1:a advent till er alla!
önskar Annika
Tusen tack Annika, må väl!
Tack och vill önska er alla detsamma, alltså fin 1:a advent 🕯️🌟. Har varit barnvakt i Stockholm några dagar så nu tar vi pensionärer semester ett tag. Lyxen som pensionär. Men dina bullar Susanne ser verkligen lyxiga och goda ut! Här blev det en enklare variant med mandelmassa i fyllningen. Inte så många kvar av dom tyvärr. Kanske jag bakar släta saffransbullar som sen penslas med smält smör eller vatten och till sist doppas i strösocker. Gott i all enkelhet. Lussekatter i form av ”pojkar” har jag gjort i en herrans massa år sen jag fick två pojkar själv för 35 – 40 år sen. Senaste åren har det av någon anledning blivit bullar i olika varianter i stället.