Midvinter i norr

Hej vänner!

Jag hör att det är fler som har haft förkylningen över nyår, hoppas att alla får må bra nu. Här i norr är det väldigt korta och vackra dagar just nu. Kallt, igår snöade det tom fast det var kallt. Alltså kallare än -15, det är ovanligare att det snöar då. Kallsnö, i andra ord. En annan grej.

Jag skulle vilja höra med er vad ni längtar efter för recept i vinter/vår? Vilka recept använder ni mest?

Jag är inne på smakrika soppor just nu, en favorit är denna Nikkalouktasoppa med krämig srirachamajonnäs. Så värmande och gott i kylan.

Önskar er en fin helg!

Dela inlägget på:

18 reaktioner på ”Midvinter i norr”

  1. Hu vad kallt du har- här har det snöat till o från hela dan.
    Enkla vardagsrätter vore inte så dumt.
    Ha en fin helg alla vänner här.

  2. Vackert med vinter! Vi har lite snö och minusgrader i Sthlm :)!
    Jag håller med; enkla vardagsrätter och gärna fisk eller vegetariska, tack!
    Trevlig helg!

  3. God fortsättning på det nya året till er alla här på bloggen. Jag uppskattar din blogg för dina fina fotona och att recepten inte är så krångliga. Önskar också tips på lättlagad vardagsmat. Må så gott🥰

  4. Jag instämmer i Barbro, Annika och Kristins kommentarer. Enkel vardagsmat kan man behöva nya idéer till. Ständigt återkommande funderingar.
    Av dina recept är det ”Potatispizza med örter” som är det ständigt återkommande hos oss. Kanske nån gång i månaden. Potatis, chili, rosmarin och citroncest är en underbar kombo.

    1. Nikkalouktasoppa är verkligen en favorit här men måste berätta att jag för första gången i mitt 66-åriga liv lagat chicken nuggets idag. Många unga som pratar att de köper färdiga och blev nyfiken. Milda, goda och krispiga med klyftad potatis ugn och kall sås av turkisk yoghurt med örter m.m till. Sesamfröna som jag bl.a. doppade kycklingbitarna i blev härligt rostade och gav god smak till rätten. Jag stekte i rikligt med olja i min gamla gjutjärnspanna som jag fick när jag flyttade hemifrån 1979. Lite roligt att prova nytt om det inte är alltför krångliga recept.

      Väldigt halka här i Östergötland efter snöfall och regn på det. Var rädda om er och god fortsättning ❄️🤗🩵.

  5. Hej o god fortsättning!
    För att få värme i stugan o sen i magen, det puttrar på järnspisen köttsoppa ( mer än 10 liter) blir oändliga variationer med tillbehör…
    Allt gott!

  6. Nikkalouktasoppa har jag gjort ett antal ggr och den är ju såå god !! Men idag toppade jag den med Srirachamajonnäs och det lyfte den till nya höjder. Satan i gatan så gott det blev!! Stort tack för det tipset!👍

  7. Så gott det ser ut!
    Då jag tycker mycket av det du gör i media, ser så gott ut och att det ska kunna göras utan krångel, ställer jag här en fråga till dig. Skulle behöva ha ett tips om vad en kan he i en köttförssås om en person ej tål tomat?
    Önskar dig en fin vår! 🌞 Mvh Josefin

    1. Vad kul att se dej i rutan igen och den där marmeladen verkar spännande.Brukar göra apelsinmarmelad med ingefära men kan vara kul att göra någon annan.
      Ha en fin söndag alla mina vänner här..🤗

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om mig

Susanne Jonsson
Matälskare

Jag lagar mat, oftast på kalla ställen och ibland på teve. Alltid med kärlek.

Kock och Filosofie Magister i Gastronomi.

Här kan du läsa mer om mig.

Följ mig

Rulla till toppen
Scroll to Top